ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонський художній музей знайшов у сюжеті російського телеканалу вкрадену картину

Херсонський художній музей ідентифікував украдену росіянами картину під час окупації міста. Її помітили в сюжеті російського телеканалу. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці музею.

Йдеться про роботу російської художниці Надії Андрєєвої “З лялькою” із серії “Моя дочка” 1981 року.

Надія Андрєєва З лялькою, 1981. Папір, кольорова цинкографія. Фото – Херсонський художній музей

Співробітники музею ідентифікували картину в сюжеті, знятому окупантським каналом у серпні 2023 року в Центральному музеї Тавриди. Це вже 122-га вкрадена росіянами робота, зазначили в музеї.

Вкрадена росіянами й ідентифікована в сюжеті пропагандистського каналу картина. Фото – Херсонський художній музей

Художниця була графіком і працювала переважно у сфері ліногравюри, офорту, ксилографії, автолітографії, шовкографії. Викладала в дитячій художній школі. У музейній колекції були представлені ще дві роботи Андрєєвої із серії “Моя дочка”. Музей не відкидає, що вони також стоять десь поруч на полицях імпровізованого фондосховища, спорудженого в концертній залі кримського музею.

Нині ідентифікували 122 картини, вкрадені російською окупаційною владою з Херсонського художнього музею у 2022 році. З них 121 – кількість творів, які перебувають в окупованому Криму, в сімферопольському Центральному музеї Тавриди. Одна робота – невідомо де, але є підтвердження з боку окупантів, що шедевр перебуває в їхніх руках.

Загальна кількість незаконно вивезеного перевищує 10 тисяч музейних експонатів.

Як повідомляв ІМІ, раніше Херсонський художній музей ідентифікував п'ять картин, які росіяни викрали під час окупації. 

Раніше у Києві відкрилася виставка “Скарби Криму. Повернення”. Йдеться про артефакти колекції “Крим: золото й таємниці Чорного моря”, які після майже 10 років судів повернули до України.

Liked the article?
Help us be even more cool!