ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонські журналісти закликають колег з усього світу розповідати про поневолену українську Херсонщину

06.06.2022, 16:56
Фото – скриншот з відео
Фото – скриншот з відео

Херсонські журналісти закликають колег з усього світу поширювати достовірну інформацію про тимчасово окуповану російськими військовими Херсонську область, поширювати матеріали херсонських журналістів та спонукати світ до підтримки України.

З таким зверненням медійники звернулися сьогодні, 6 червня, до Дня журналіста в Медіацентрі Україна у Львові, повідомляє представник ІМІ в Херсонській області.

Журналісти просять світ розповідати про Херсонщину, яка зараз опинилася в окупації.

“У день свого професійного свята ми, українські журналісти з різних куточків Херсонщини, які вимушено перебувають у Львові та інших містах, звертаємося до вас із закликом поширювати достовірну інформацію про тимчасово окуповану російськими військами українську Херсонщину. Вона поневолена, але незламна”, – йдеться у зверненні. 

У зверненні журналісти зазначили, що Херсонщина понад 100 днів в окупації, ворог захопив 94% території області. Проте, йдеться у зверненні, з перших днів патріотичні громадяни, зокрема й журналісти, виходили на мирні акції спротиву, протистояли озброєним військовим. 

“З часом тиск посилився, мітинги стали неможливими, почалися викрадення та катування активістів, серед яких є і журналісти. Багато активістів вимушені були покинути область – при цьому не було жодного офіційного “зеленого коридору”. Уже тиждень Херсонщина без зв'язку: окупант вікдлючив українських мобільних операторів, триває тотальний контроль за спілкуванням у соцмережах. У Херсонщини намагаються відібрати голос, але вони не можуть знищити душу. Ми українці, ми – вільні”, – йдеться у зверненні.

Журналісти закликають колег “ще більше розповідати про поневолену українську Херсонщину, поширювати матеріали херсонських журналістів: це мотивує людей, які живуть в окупації”. 

“Давайте разом наближати перемогу, розуміючи, що Україною виборюється майбутнє Європи. Спонукайте владу ваших країн до підтримки України та світової ізоляції Росії. Кажіть про відсутність офіційних коридорів для виїзду, звертайтеся до міжнародних інституцій, які можуть вплинути на гуманітарну кризу, яку окупант штучно чинить на території області. 

Десятки колег втратили роботу через закриття українських ЗМІ на тимчасово окупованій території, декілька перебувають за ґратами, журналісти потребують фінансової та психологічної підтримки. Упевнені – разом ми здатні підсилити голос української Херсонщини, зможемо перемогти в цій зухвалій інформаційній війні”, – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, наразі Херсон та частина області перебувають під російською окупацією. Переслідування та порушення почалися ледь не з першого дня окупації. Так, 2 березня п'ять озброєних російських окупантів захопили будівлю Суспільне.Херсон. Окупанти відімкнули трансляцію українських телеканалів та ввімкнули в Т2 російські канали.

Крім того, в області низка видань припинила роботу. Так, у Генічеську два видання припинили роботу через окупацію – “Новий візит” та “Приазовська правда”.

Також окупанти викрадали журналістів: у Каховці – журналіста Олега Батурина, у Новій Каховці – журналіста Олександра Гунька.

Liked the article?
Help us be even more cool!