ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонська журналістка випустила фільм, який зняла в окупації

Фото – ВВС
Фото – ВВС

Херсонська журналістка Анжела Слободян, яка понад чотири місяці прожила в окупації і яку ще місяць тримали в полоні росіяни, створила фільм "Навала", відео до якого зняла в окупації. Це перше відео. У ньому – історія родини з Херсонщини.

Про це пише Kavun.city.

"Навала" – документальний фільм, який є у вільному доступі на власному ютуб-каналі Анжели Слободян "Около TV". Стрічка розповідає про родину з Херсонщини, яка в перші дні окупації росіянами зазнала важкої втрати. Своїми емоціями та спогадами ділиться вдова місцевого жителя Леоніда та її донька. Леонід загинув у перші дні вторгнення росіян на Херсонщину 2022 року.

Анжела знімала, зокрема, у лікарні, де спілкувалась із пораненим. Для того щоб поговорити з ним, вона перевдягалась у білий халат та маску – і так проходила на територію лікарні. Це був величезний ризик, але він виправдав себе – Анжела записала свідчення, які лягли в основу картини.

Стрічка триває всього пів години. 

"Спробувала себе в документалістиці, – пише Анжела Слободян у своєму профілі у фейсбуку. – Все для мене було нове. Від сценарного плану, який тричі переробляла, до "складання героїв" у проблемному нарисі. Що не вдалося? Зробити початкову тему зі своїх хронік із власною історією та провести через героїв. Зрозуміла, що поки мої емоції заважатимуть включити "холодну голову" творця. Ще просто не час і занадто болить".

Те, що Анжела фільмувала все, що відбувалося в окупації, і зберегла ці матеріали, дозволило їй свідчити в судовому процесі Народного трибуналу в Гаазі. У лютому 2023 року майже дві години вона розповідала в суді про злочини росіян у Херсоні й порушення прав журналістів.

Як повідомляв ІМІ, восени 2022 року ексжурналістка ТРК "Україна" Анжела Слободян розповіла про російський полон в окупованому Херсоні. Вона провела близько місяця в ізоляторі тимчасового тримання в Херсоні, який росіяни перетворили на катівню. Також вона розповіла про знущання загарбників та катування українських військовополонених.

Із 20 лютого в Гаазі проходить символічний трибунал над президентом РФ Володимиром Путіним та його оточенням за злочин агресії, воєнні злочини та злочини проти людяності, які були скоєні починаючи з 24 лютого 2022 року.

19 січня Європейський парламент ухвалив резолюцію на підтримку дії зі створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності всіх, хто винний у злочині агресії проти України, що був скоєний за політичного та військового керівництва РФ та її союзників.

Liked the article?
Help us be even more cool!