ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Газета "Апостолівські новини" виграла суд щодо фінансування з боку райради

15.09.2017, 12:24
Вікторія Михальченко, фото - "Детектор медіа"

Головна редакторка газети “Апостолівські новини” (Дніпропетровська область) Вікторія Михальченко подала судовий позов стосовно протиправних дій Апостолівської районної ради і невиконання зобов’язань щодо фінансування видання. Суд вирішив справу на користь редакції газети. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на прес-службу Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Згідно з рішенням суду, засновник комунального видання – Апостолівська районна рада – має надати фінансову підтримку редакції газети “Апостолівські новини” за висвітлення роботи.

Як повідомляє НСЖУ, головна редакторка “Апостолівських новин” Вікторія Михальченко й колектив мають сумніви, що їм вдасться відстояти власні права, попри рішення суду через конфлікт, який триває між газетою і райрадою вже два роки.

“Ми написали листи до Адміністрації Президента та голові Парламентського комітету з питань свободи слова Вікторії Сюмар. У відповіді нам порадили звертатися до суду, адже дійсно відбувається порушення закону. Тяжбу виграли, ось днями отримали офіційного листа. А з ним не забарилася й реакція голови райради, який одразу сказав, що, мовляв, у постанові не йде мова про якусь конкретну суму, а отже – вистачить і гривні, щоб виконати рішення суду”, – стверджує Вікторія Михальченко.

Нині колектив видає газету самотужки, вишукуючи кошти на друк і заробітну платню “скрізь, де тільки можна”.

“Лишилося нас четверо, усі працівники виконують одразу кілька функцій. Приміром, наш верстальник – це і фотограф, і водій, я роблю коректорську вичитку. Звісно, не просто, та викручуємося, максимально оптимізуємо робочий процес, аби зберегти видання. Нині наклад газети – близько тисячі примірників, виходимо раз на тиждень”, - розповіла головна редакторка.

Водночас, як повідомляє НСЖУ, голова райради Віктор Мудрий заявляє, що засновники районної газети виступають за роздержавлення газети в першій хвилі й нададуть фінансову підтримку “Апостолівським новинам” - у рамках можливостей районного бюджету.

“Дійсно, згідно з чинним законодавством, ми маємо спрямувати кошти видання комунальної газети. Та в законі також зазначено, що гроші виділяються у рамках фінансових можливостей”, - сказав голова райради.

Він також бере під сумнів суму, яку запросила редакція для фінансування видання. За його словами, керівництво газети не надало пояснень бюджетній комісії райради щодо визначеної суми, а також не надала фінансовий звіт щодо використання коштів, які видання отримало у 2016 році.

НСЖУ нагадує, що голова Апостолівської райради Віктор Мудрий був внесений до списку Спілки “Вороги реформування преси” за підсумками 2016 року.

Нагадаємо, 1 лютого Національна спілка журналістів України повідомила, що районна рада в Апостоловому на Дніпропетровщині перешкоджає реформуванню газети “Апостолівські новини”.

У лютому редакторка газети “Апостолівські новини” Вікторія Михальченко подала судовий позов стосовно дій Апостолівської районної ради і невиконання зобов’язань щодо фінансування видання. Сюжет про цей конфлікт вийшов на телеканалі “Інтер”.

Liked the article?
Help us be even more cool!