ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Харківську радіостанцію "Накипіло" чутно в російських Бєлгороді й Шебекіно

Ведучі радіо “Накипіло”. Фото – radio.nakypilo.ua
Ведучі радіо “Накипіло”. Фото – radio.nakypilo.ua

Українську радіостанцію “Накипіло”, яка мовить у Харкові та області, можна почути й на території Російської Федерації, а саме в містах Бєлгородської області Бєлгород і Шебекіно. 

Про це представниці ІМІ в Харківській області повідомив директор радіо “Накипіло” Євген Стрельцов-Удовиченко.

“Добрі люди нам повідомили, що радіо “Накипіло” можна почути в Шебекіно і Бєлгороді. Це дуже важливо, тому що ми знаємо, що на історичних українських землях перебуває багато наших співвітчизників. Вони слухають наше радіо. Завдяки нашому мовленню вони не перебувають в інформаційному вакуумі”, – сказав він.

Нагадаємо, наприкінці 2022 року на частоті 92,2 FM розпочало мовлення українське радіо “Накипіло”. Раніше на цій частоті після початку повномасштабного вторгнення РФ мовило російське радіо “Жизнь”. Воно транслювало ворожу пропаганду і закликало українських військових здаватися в полон.

Радіо “Накипіло” дістає приблизно 100 кілометрів від Харкова на територію Російської Федерації, на його хвилях можна почути українську музику, ефіри про життя Харкова, інтерв'ю з волонтерами, військовими, митцями, ефіри про історію регіону і новини, що виходять щогодини. 

Директор радіо “Накипіло” Євген Стрельцов-Удовіченко зазначає, що завдяки тому, що радіо дістає до російських міст, вони мають змогу отримувати достовірну інформацію про те, що відбувається в Україні, в Харкові зокрема.

“Так ми можемо доносити до аудиторії, яка хоч і не публічно, але підтримує Україну. Тепер вони мають змогу отримувати достовірну інформацію про те, що відбувається в Україні, в Харкові зокрема. Нас мають чути, і голос Харкова має бути почутим на Бєлгородщині”, – сказав він.

Станом на 3 лютого 2024 року радіо “Накипіло” можна почути в Харкові та області, а також у деокупованих Вовчанську, Балаклії і Близнюках.

Як повідомляв ІМІ, поліція Харківщини розшукує підозрюваного в колабораціонізмі місцевого мешканця, який допомагав окупаційній владі організовувати роботу російського радіо “Жизнь”, що мовило на FM-частоті 92,2.

Liked the article?
Help us be even more cool!