ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери, пов'язані з ГРУ, атакували Центр інформації про права людини - Печончик

08.02.2018, 11:47

Голова правління громадської організації “Центр інформації про права людини” Тетяна Печончик отримала інформацію, що організація була однією із цілей для групи хакерів APT28/FancyBear, що займається кібершпигуванням і яку пов'язують із ГРУ. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

“Працювали якісно - кілька років ми отримували заражені вірусами листи, фішингові повідомлення, ішла атака на акаунти в gmail. Все марно - хакери своєї цілі не досягли, бо ще в 2014-му ми розробили і впровадили колективну систему ІТ-безпеки, навчили всіх співробітників правилам цифрової гігієни і продовжуємо приділяти увагу цій темі. Центр інформації про права людини має окрему політику із цифрової безпеки”, - написала вона.

В коментарі Крим.Реалії Печончик зазначила, що такі атаки можуть бути пов'язані з роботою правозахисників у Криму.

“Це робиться для того, щоб отримати внутрішні дані організації. Наприклад, наша організація від початку окупації Криму працює там і, звісно, будь-яке розкриття інформації про наших активістів дуже небезпечне. Це може використовуватися для отримання інформації про особливість роботи організації в конфліктних зонах, будь-які дані організації можуть бути опубліковані в інтернеті з метою дискредитації”, – зазначила голова правління Центру.

Печончик наполягає на тому, що цифрова гігієна “повинна бути доведена до автоматизму”, це допоможе вберегтися від витоку інформації та небажаних атак.

Центр інформації про права людини – громадська організація, метою діяльності якої є популяризація прав людини, верховенства права й ідей громадянського суспільства в Україні. Зареєстрована Міністерством юстиції України 15 серпня 2012 року.

З моменту анексії Криму працює на півострові, проводить регулярні моніторинги про стан прав людини на півострові, надає правову підтримку населенню, популяризує проблему на міжнародних майданчиках.

Liked the article?
Help us be even more cool!