ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери отримали доступ до трьох поштових скриньок МВС Латвії

Підтримуване Росією угруповання хакерів отримало доступ до трьох поштових скриньок Міністерства внутрішніх справ Латвії.

Про це пише Delfi з посиланням на представників відомства.

Видання також переконалося, що 4 вересня на різних хактивістських каналах Telegram були опубліковані кілька внутрішніх документів МВС та окремі листування електронною поштою.

У відомстві наголосили, що інцидент розслідується, також застосовуються додаткові методи підвищення рівня безпеки.

"Ми можемо підтвердити, що в електронній системі МВС спостерігається активність, пов'язана зі спробами несанкціонованого доступу", – зазначили у відомстві Delfi.

Також у міністерстві зазначили, що в межах розслідування інциденту не було виявлено жодних доказів, що свідчать про несанкціонований доступ до державних інформаційних систем, які перебувають у веденні інформаційного центру МВС, або про їхню несправність.

Як повідомляв ІМІ, російські хакери останнім часом робили спроби зламати планшети українських військових, намагаючись викрасти чутливу оперативну інформацію, яка може бути корисною Кремлю. Шкідливий код, яким послуговуються російські хакери, покликаний красти дані, надіслані з мобільних пристроїв військових у супутникову систему Starlink.

Liked the article?
Help us be even more cool!