ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери намагалися зламати системи литовської армії

3 лютого литовська армія зафіксувала підозрілий вхід до облікового запису користувача інформаційної системи дистанційного навчання ILIAS збройних сил (ЗС).

Про це повідомляє LRT.

"З цієї причини було відключено три сервери державного телекомунікаційного центру, на яких розміщено систему навчання ILIAS. Національний центр кібербезпеки (НЦКЛ) в активній співпраці з литовською армією розпочав розслідування, інцидент наразі зараховано до середньої категорії кіберінцидентів", – повідомили в армії.

За наявною в литовської армії інформацією, витоку даних не сталося, але це має ще підтвердити розслідування, що проводиться. Інформаційна система дистанційного навчання ILIAS, як і раніше, відключена від зовнішньої мережі й наразі оновлюється.

Проросійські програмісти з ніком Just Evil раніше заявили в соціальних мережах, що зламали військові системи не лише Литви, а й інших країн НАТО.

Кого ще нещодавно атакували російські хакери?

Як повідомляв ІМІ, 29 січня 2024 року два сайти державного підприємства “Мультимедійна платформа іномовлення України” – сайт телеканалу FREEДОМ та діджитал-агрегатор новин FREEДОМ – зазнали масованої DDoS-атаки. Компанія вважає, що за атакою могли стояти російські хакери.

24 січня “Українська правда” заявила про DDoS-атаку, але команда вже відновила доступ до сайту. У коментарі ІМІ головна редакторка видання Севгіль Мусаєва пояснила, що сайт видання постійно зазнає атак. За її словами, встановити, хто вчиняє DDoS-атаку, можна згодом, але зазвичай це російські хакери.

Liked the article?
Help us be even more cool!