ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери атакували сайти Ватикану

01.12.2022, 10:20
Фото - Osservatore Romano/EPA
Фото - Osservatore Romano/EPA

Російські хакери атакували сайти Ватикану. Про це повідомив у Facebook посол України у Ватикані Андрій Юраш.

“Російські терористи дісталися сьогодні (30 листопада - ред.) сайтів міста-держави Ватикан: багато онлайн-сторінок різних структур Римської Курії стали недоступними! Російські хакери ще раз демонструють реальне обличчя російської політики, безпосередньо визначеної Парламентською Асамблеєю Ради Європи як терористичної: російська відповідь на останні важливі заяви Папи Франциска”, - написав посол.

Онлайн-ресурси Ватикану були недоступні кілька годин внаслідок атаки, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Il Messaggero. Так, сайти перестали відкриватися, видаючи помилку 404 – “сторінку не знайдено”.

Спершу пресслужба Ватикану заявила, що йдеться про “звичайне технічне обслуговування”, та пізніше заявила про “аномальні спроби доступу” до головного сайту vatican.ca.

"Вебсайт vatican.va залишається тимчасово недоступним. У зв'язку з аномальними спробами доступу до сайту проводяться технічні розслідування”, – йдеться в повідомленні, яке цитує ANSA.

Ймовірно, йдеться про атаку типу DDoS (“розподілена відмова в обслуговуванні”), яка передбачає перевантаження запитами з різних джерел.

Італійські ЗМІ припускають, що за кібератакою можуть стояти російські хакери, які раніше здійснювали подібні атаки проти інших державних установ у Європі.

Зазначимо, що про кібератаку на ресурси Ватикану стало відомо після того, як Папа Римський розкритикував жорстокість військових із Бурятії та Чечні, які скоюють воєнні злочини в Україні.

Ці слова обурили російських посадовців, зокрема офіційну представницю міністерства закордонних справ Росії Марію Захарову.

Liked the article?
Help us be even more cool!