ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Х” обійшла рішення Верховного суду Бразилії про своє блокування і знову доступна в країні

19.09.2024, 16:36

Оновлення мережевої інфраструктури соцмережі “X” допомогло користувачам у Бразилії обійти блокування платформи. Таким чином 18 вересня соцмережа знову стала доступною бразильцям попри рішення Верховного суду про її заборону, повідомляє Reuters.

Як зазначає агенція, у серпні після тривалого конфлікту між власником X Ілоном Маском і бразильським суддею Александром де Мораєсом, Верховний суд наказав заблокувати платформу і користувачі втратили доступ до неї вже за кілька годин.

Втім, цієї середи бразильці знову масово повернулися в соцмережу. Дехто з них хвалить Маска за “маневр” для обходу обмежень.

Пізніше в компанії Х заявили, що до “ненавмисного і тимчасового відновлення послуг” для бразильських користувачів призвела зміна мережевого провайдера.

Відділ світових справ X у своєму дописі зазначив, що блокування прискорило цю зміну, адже через нього певні частини інфраструктури стали недоступними для решти Латинської Америки. 

В Х припускають, що доступ бразильців до платформи, ймовірно, знову заблокують найближчим часом.

Бразильська асоціація інтернет- і телекомунікаційних провайдерів (Abrint) пояснила, що оновлення X спрямувало запити деяких бразильських користувачів через сторонні хмарні сервіси за межами країни, даючи їм доступ до платформи навіть без віртуальної приватної мережі (VPN).

Бразильський телекомунікаційний регулятор Anatel працює над тим, щоб сповістити провайдерів мереж обігу контенту й телекомунікаційні компанії, що ті мають повторно заблокувати доступ до X у Бразилії. Втім, невідомо, скільки часу піде на виконання цього наказу, повідомило Reuters джерело, обізнане з цього питання.

Будь-який оновлений наказ від Anatel – органу, відповідального за виконання судового рішення, – має бути обережно сформульований, зазначив член ради Abrint Базіліо Перес.

Він додав, що блокування хмарного доступу є складним завданням і може поставити під загрозу роботу державних установ і постачальників фінансових послуг.

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2024 року Верховний суддя Бразилії Александр де Мораес наказав усім телекомунікаційним провайдерам країни відключити X через відсутність у компанії юридичного представника в Бразилії. 

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!