ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Запорізька ОДА та ГУР спростовують поширену медіа інформацію про можливий теракт на ЗАЕС

Фото – Енергоатом
Фото – Енергоатом

Запорізька обласна державна адміністрація заявляє, що поширена українськими медіа інформація про спланований російськими окупантами теракт на Запорізькій атомній електростанції не відповідає дійсності.

Про це повідомляється на сайті облдержадміністрації.

“Інформація, яка поширюється в ЗМІ щодо якогось спланованого теракту російськими окупантами на Запорізькій атомній електростанції, не підтверджується. Вона не відповідає дійсності", – йдеться в повідомленні.

Запорізька ОДА зазначає, що відкритим лишається питання, навіщо українські ЗМІ поширюють російські наративи та сіють паніку в суспільстві.

"Сподіваюсь, відповідь на нього дадуть уповноважені служби вже найближчим часом", – йдеться в повідомленні.

Як з'ясував ІМІ, інформацію про те, що президент РФ Володимира Путін ухвалив рішення підірвати ЗАЕС поширили ТСН та Главком.

На ТСН інформація вийшла об 11:15, на Главкомі – об 11:39. Обидва медіа посилаються на анонімний російський телеграм-канал “Генерал СВР”. Цей телеграм-канал повідомив, що Путін “активував процес підготовки техногенної катастрофи” на Курській АЕС та Запорізькій АЕС. Реалізація цих планів, пише телеграм-канал, планується на кінець серпня – початок вересня. Також повідомляється, що ці плани Путіна підтримує частина керівництва силового та військового блоків і їх готують до реалізації.

Пізніше, о 13:46, ТСН опублікувала іншу новину з коментарем Головного управління розвідки Міноборони України, де повідомили, що загрози провокацій на ЗАЕС поки немає.

За інформацією ГУР, росіяни зараз намагаються здійняти паніку серед населення України.

“Щодо можливої провокації росіян на ЗАЕС, то зараз небезпеки немає. Активно працює російське ІПСО, вони намагаються посіяти паніку, налякати українців. Звісно, у разі підвищення ймовірності провокацій, як і раніше, ГУР, президент та інші спецслужби обов'язково попередять. А ось зараз хвилюватися не варто”, – сказали ТСН в Головному управлінні розвідки.

Як повідомляв ІМІ, 22 червня 2023 року Міністерство охорони здоров'я України випустило рекомендації на випадок радіаційної аварії на ЗАЕС. В Україні 23 червня у зв'язку з можливим терактом Росії на ЗАЕС розгорнули роботу штабів, у яких будуть присутні енергетики, представники ДСНС, поліція, медики.

Liked the article?
Help us be even more cool!