ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гуменюк спростувала інформацію про звільнення острова Великий Потьомкінський

03.01.2023, 14:50
Фото – Детектор медіа
Фото – Детектор медіа

Сили оборони півдня спростували інформацію про звільнення острова Великий Потьомкінський поблизу Херсона. Напередодні її поширив народний депутат Олексій Гончаренко. Він опублікував відео, на якому український військовий встановлює український прапор і повідомляє, що перебуває на острові Великий Потьомкінський, який розташований посеред Дніпра поблизу Херсона. 

Сам нардеп у підписі до відео ствердив, що "ЗСУ звільнили острів Великий Потьомкінський".

Начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в етері телемарафону підтвердила те, що українські військові встановили на острові державний прапор, але, за її словами, говорити про його звільнення ще зарано.

"Зауважте, військовий говорив про те, що встановлено прапор, не про звільнення абсолютне. Треба довіряти тим, хто це робить", – наголосила Гуменюк.

"Встановлення прапора – це сигнал для ворога, що ми працюємо, що земля наша, що це все Україна. І також це нагадування їм про незворотність тих процесів, які ми запланували. Але говорити про звільнення ще зарано", – сказала вона.

Гуменюк застерегла, що подібні заяви від політиків чи депутатів про звільнення певних територій "можуть дуже суттєво вплинути на розвиток подальшої військової операції".

Зазначимо, що 1 січня в ефірі телемарафону начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що українські військові на півдні мають просування в роботі й уже досягли певних результатів.

Як повідомляв ІМІ, заступниця міністра оборони Ганна Маляр пояснила, чому не треба писати позитивних новин про звільнені населені пункти.
Liked the article?
Help us be even more cool!