ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гуменюк: Розмови про просування на лівобережжі Херсонщини дуже шкодять військовим

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк заявила, що розмови та розмірковування аналітиків про просування Збройних сил України на лівому березі Дніпра в Херсонській області дуже шкодять українським захисникам.

Про це вона сказала в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє “Громадське”.

“Нам дуже шкодять, нашій роботі, такі розмови. Розмови аналітиків, розміркування. Треба довіряти тим, хто робить цю бойову роботу, слухати і дослухатися їх, оскільки це люди, які дійсно перебувають під ворожим вогнем”, – зазначила Гуменюк.

Вона додала, що проведення “певних операцій, які виконувалися на тій ділянці місцевості”, вже завершено і ЗСУ продовжують контрбатарейну боротьбу.

“Але продовження оцього ажіотажу в ЗМІ дуже суттєво шкодить тим нашим захисникам, які зараз перебувають під щільним вогнем ворога через напруження цієї ситуації”, – наголосила керівниця пресцентру.

Гуменюк від імені командування попросила дотримуватись інформаційної тиші, дочекатися офіційних повідомлень і тільки тоді говорити про результати.

“Сьогодні ми працюємо контрбатарейно. Ми бережемо своїх людей, тому що розуміємо, що вихід на лівий берег – це потрапляння під вогневе ураження противника. Тут важливо витримати правильну логіку операції і не перешкоджати такими інформаційними повідомленнями”, – резюмувала Гуменюк.

Нагадаємо, 8 серпня американський Інститут вивчення війни (ISW) з посиланням на російських “воєнкорів” припустив, що ЗСУ прорвали оборону противника на лівому березі Дніпра в районі населеного пункту Козачі Лагері та просунулися вглиб окупованої території на 800 метрів. Військовий оглядач німецького таблоїда Bild Юліан Ріпке теж стверджує, що українські сили змогли закріпитися на лівому березі Херсонщини та створили новий плацдарм для наступу.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що “певні підрозділи виконали певне завдання”, однак “приводів для ажіотажу немає”. Вона пояснила, що, аби висадитися на лівому березі Херсонщини, як про це писали в медіа, потрібно зачистити територію та відкинути ворога.

Як повідомляв ІМІ, 8 серпня Наталія Гуменюк заявила, що новини про просування українських військових на півдні подаються дозовано задля збереження їхніх життів, оскільки просування – дуже складний процес.

Liked the article?
Help us be even more cool!