ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гуменюк каже, що дізналася про переведення з повідомлення Страткому

Наталя Гуменюк, звільнення якої вимагають у заяві медійники. Фото – Микола М'якшиков, УНІАН

Колишня керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк поки не знає деталей свого нового призначення та майбутні повноваження. Про це вона повідомила “Детектору медіа”.

“Я дізналася про це тільки ці сторінки Страткому, і деталей я поки що ніяких не знаю”, – сказала Гуменюк.

Як повідомляв ІМІ, 5 червня стало відомо, що Наталя Гуменюк стала заступницею керівника Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України.

Цього ж дня Медіарух вийшов із заявою, у який вимагає від військово-політичного керівництва країни звільнити Наталю Гуменюк з нової посади та відсторонити її від будь-яких посад, які передбачають комунікаційну роботу або будь-яку публічну взаємодію із засобами масової інформації від імені Сил оборони України.

Своєю чергою Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України повідомило, що Наталю Гуменюк звільнили з посади заступниці начальника Управління комунікацій ОК “Південь” та перевели на посаду, яка не пов'язана зі взаємодією з медіа

Що передувало

Як повідомляв ІМІ, низка медійників підписала 16 квітня 2024 року заяву до військового керівництва щодо усунення Наталії Гуменюк з посади начальниці Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня.

У ній медійники звинуватили Гуменюк у забороні висвітлювати воєнні злочини Російської Федерації в зоні її відповідальності. Вони вимагають від військового керівництва замінити Наталю Гуменюк “на компетентнішу особу і не допускати її до будь-якого керування комунікаціями”. 

Також журналісти вимагають забезпечити доступ до районів Херсонщини.

Заяву підписали об’єднання українських медіа “Медіарух”, а також понад 160 представників українських та іноземних медіа.

17 квітня голова Об’єднаного координаційного центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк заявила, що факти в заяві медійників про її усунення від керівництва зазначено без жодного  доказу.

19 квітня 2024 року Наталю Гуменюк звільнили з посади начальниці Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня, а очолив його Дмитро Плетенчук.

Liked the article?
Help us be even more cool!