ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громрада при Нацраді рекомендує журналістам періодично перевіряти психологічний стан

06.07.2022, 10:36
Фото – Нацрада
Фото – Нацрада

Громадська рада при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рекомендації щодо забезпечення психологічної допомоги журналістам у період воєнної психотравматизації. Вони містять необхідність медійникам періодично перевіряти психологічний стан.

Такі рекомендації Громрада ухвалила 5 липня на своєму засіданні та має спрямувати на розгляд Нацради, повідомляється на сайті регулятора.

Рекомендації для журналістів містять роз’яснення, як вони можуть отримати допомогу після психологічних травм під час воєнних подій. 

У засіданні взяла участь відповідальна секретарка Національної ради Олена Ніцко. Членкиня Громадської ради, президентка Української асоціації медіапсихологів та медіапедагогів Любов Найдьонова запропонувала на обговорення проєкт Рекомендацій щодо забезпечення психологічної допомоги журналістам у період воєнної психотравматизації (із запобігання посттравматичним стресовим розладам).

“У ньому на основі вже вироблених світових досліджень і практик обґрунтовано необхідність для журналістів та інших працівників медіа, які працюють із вразливим контентом, періодично перевіряти свій психологічний стан, щоб уникнути психотравматичних розладів”, – йдеться в повідомленні.

Любов Найдьонова зауважила, що широка медійна спільнота матиме змогу не лише дослухатися до цих рекомендацій, а й отримати необхідну безкоштовну психологічну допомогу на відповідних платформах. Також вона додала, що працює над другою частиною рекомендацій щодо висвітлення військових подій та як убезпечитися журналістам від вторинної травматизації. Після доопрацювання другої частини цей проєкт буде розіслано членам Громадської ради для обговорення та ухвалення.

У разі затвердження проєкту рекомендацій Нацрадою його текст оприлюднять на сайті регулятора.

Liked the article?
Help us be even more cool!