ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадське повідомило, що не отримало акредитації на зустріч Зеленського та Байдена

30.08.2021, 16:26
Фото – Громадське
Фото – Громадське

Видання hromadske не отримало акредитації на зустріч у Вашингтоні президентів України й США Володимира Зеленського та Джо Байдена. Про це видання повідомило “Детектору медіа”.

Hromadske зазначає, що звернулося по акредитацію до Офісу президента ще на початку липня, але не отримало конкретної інформації, а з Білого дому відповіді взагалі не надійшло.

26 липня в Офісі президента України виданню повідомили, що акредитацією журналістів займається Білий дім. Водночас кореспондент “Голосу Америки” Остап Яриш, як пише hromadske, повідомив, що Білий дім має акредитовувати американських журналістів, а Офіс президента – українських.

“Ми повторно звернулися до Офісу президента. Прессекретар Зеленського Сергій Никифоров заявив, що була квота на акредитацію “13 журналістів, і не всі зможуть потрапити висвітлювати зустріч”. Ми знайшли гроші, щоб поїхати на цю важливу зустріч до США, ми самі займалися всіма організаційними питаннями, ми з розумінням поставилися до того, що є обмеження, пов’язані з COVID-19 і, відповідно, з акредитацією. Але як зрозуміти те, що Офіс президента фактично ігнорує частину ЗМІ, які планують висвітлювати цей візит?” – ставлять питання в hromadske.

У виданні обурилися, чому в Офісі президента не можуть налагодити фахові комунікації та інформувати медіа про перебіг підготовки й зміни в графіку, які постійно відбуваються.

“Наразі всю інформацію ми отримуємо від американських журналістів, хоча, як мені видається, це робота департаменту комунікацій ОП”, – прокоментувала головна редакторка hromadske Євгенія Моторевська.

Продюсери видання вдруге написали в Білий дім для акредитації та чекають на відповідь.

Зі свого боку речник Президента України Сергій Никифоров повідомив, що така ситуація склалася через “маленьку квоту”, яку Білий дім виділив для представників ЗМІ.

“Кількість представників ЗМІ була сильно обмежена, тому потрапити змогли не всі”, – сказав Никифоров.  

Водночас Никифоров не уточнив, скільки саме українських медіа / журналістів були акредитовані на висвітлення зустрічі Зеленського та Байдена.

Білий дім переніс зустріч Байдена та Зеленського на 1 вересня.

Liked the article?
Help us be even more cool!