ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Говорити про лівий берег треба постійно: херсонські медійники поділилися досвідом висвітлення ситуації на ТОТ

Фото – Сергій Нікітенко
Фото – Сергій Нікітенко

Медіа мають постійно розповідати про окуповані території України, зокрема про лівий берег Херсонщини. Але що довше триває російська окупація, то складніше отримати достовірну інформацію та готувати якісні матеріали про ситуацію на окупованому лівому березі Дніпра. 

Про це говорили херсонські журналісти під час зустрічі-дискусії про висвітлення тем, які стосуються тимчасово окупованої частини Херсонської області. Зустріч медійників у Херсоні організував регіональний хаб Інституту масової інформації “Медіабаза Одеса, Херсон”.

На думку кореспондентки телеканалу Freedom Дар’ї Літовченко, яка має особистий досвід перебування в окупації в Слов’янську у 2014 році й  раніше велику увагу приділяла саме темі реінтеграції, журналістам треба активніше розповідати про окуповані території людям, які живуть в окупації.

“Ми поступово втрачаємо зв’язок з цими людьми. Вони можуть підтримувати Україну, але зараз живуть у таких умовах, де на них постійно тиснуть з усіх боків. Російські медіа, влада, військові, недолугі вислови українських посадовців. Нам треба постійно підтримувати контакт із людьми в окупації і виважено пояснювати, що там відбувається, не звинувачуючи їх у тому, що вони опинилися в заручниках”, – вважає Дар’я. 

Головний редактор видання МОСТ Сергій Нікітенко та регіональний представник Інституту масової інформації говорить, що його медіа (МОСТ) поставило собі за мету, щоб жителі лівобережжя могли дізнаватися про події в їхніх громадах завдяки його медіа.

“У нас багато джерел, ми часто спілкуємось і пишемо новини, які стосуються і життя простих людей, і окупаційних адміністрацій, і про воєнні злочини росіян. Це завжди важкі теми, які непросто перевірити, знайти якісь додаткові підтвердження, але ми це робимо й отримуємо позитивний зворотний зв’язок. Отже, там читають і чекають від нас цих новин”, – зазначає Сергій Нікітенко.

Також Сергій Нікітенко зазначає, що робота журналістів для людей на окупованих територіях може допомогти не втратити необхідні звʼязки.

“Якщо ми розповідаємо про життя на окупованих територіях – нас знають і читають, нам довіряють. Це допомагає нам спілкуватися з людьми. Ми можемо навіть не використовувати свої джерела для матеріалів. Але спілкування з людьми, як живуть в окупації, допомагає краще зрозуміти, що там відбувається, та обʼєктивно доносити до них інформацію. Це дуже важливо”, – каже регіональний представник ІМІ. 

Liked the article?
Help us be even more cool!