ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google виділить $10 млн на боротьбу з фейками про війну в Україні

06.05.2022, 10:00
Фото – officesnapshots.com
Фото – officesnapshots.com

Google надала вже $55 млн допомоги на підтримку України в боротьбі проти російської агресії. Компанія виділить ще $10 млн на боротьбу з фейками про війну в Україні

Про це керівник підрозділу Google у регіоні Європа, Близький Схід та Африка Метью Бріттін сказав на Конференції донорів для допомоги Україні у Варшаві, повідомляє Укрінформ.

“Ми пожертвували $35 млн безпосередньо та на гуманітарні потреби для підтримки народу України, зокрема і тих українців, які рятуються від війни, надавши серед іншого 10 млн дол. польським організаціям, які працюють з тимчасово переміщеними особами… Вчора ми анонсували 1,5 млн гранту для Міжнародного комітету порятунку, щоб розширити доступ до важливої інформації постраждалим від війни”, – повідомив Бріттін.

За його словами, Google до вже наданої допомоги додає ще 10 млн доларів на гуманітарні потреби людей в Україні, а також 10 млн на протидію поширенню недостовірної інформації в регіоні, оскільки поширення такої інформації в умовах війни може бути “питанням життя і смерті”.

Нагадаємо, 5 травня у Варшаві на Конференції міжнародних донорів було зібрано для України $6,5 млрд.

За даними ООН, 13 мільйонів людей в Україні потребують базової гуманітарної допомоги у вигляді житла, їжі та ліків. Тому, як зазначають у канцелярії польського прем'єра, необхідно негайно мобілізувати міжнародну допомогу для України, яка наразі покриває менш ніж 15% наявних потреб.

Кількість біженців з України, які внаслідок російського вторгнення змушені були покинути свої домівки та поїхати за кордон, вже перевищила 5,6 млн осіб.

Liked the article?
Help us be even more cool!