ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google уперше позивається проти Роскомнагляду

24.05.2021, 12:31
Фото – cursoductor.com.br
Фото – cursoductor.com.br

Американська компанія Google LLC уперше позивається проти Федеральної служби Росії з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд), повідомляє російський “Комерсант”.

Зокрема, Google оскаржує вимогу Роскомнагляду про видалення в YouTube 12 посилань на так званий протиправний контент. 

Роскомнагляд на підставі вимог Генпрокуратури надіслав на адресу адміністрації Google повідомлення про обмеження доступу до матеріалів із закликами, зокрема до неповнолітніх, брати участь у несанкціонованих мітингах у січні 2021 року.

Позов Google подала 23 квітня, а 11 травня Арбітражний суд Москви взяв його до провадження.

Раніше компанія Google не ініціювала судових розглядів щодо оскарження рішень Роскомнагляду в Росії, виступаючи в суді лише як відповідач або третя сторона.

Як повідомляв ІМІ, у квітні російське агентство з питань засобів масової інформації та телекомунікацій (Роскомнагляд) вимагав від відеохостингу YouTube видалити ролик на каналі опозиційного політика Олексія Навального, де його прихильники анонсують несанкціонований мітинг, призначений на 21 квітня. 

У листі від компанії YouTube міститься попередження, що в разі відмови від видалення контенту компанія Google може бути змушена заблокувати його.

Російський суд наклав штраф у розмірі 3,2 млн рублів на Twitter за те, що соцмережа нібито не видалила твіти з закликами до неповнолітніх взяти участь у “неузгоджених мітингах”.

У березні Роскомнагляд заявив, що через місяць заблокує на території Росії соціальну мережу Twitter, якщо сервіс не видалить забороненої інформації.

Роскомнагляд вирішив поки не блокувати повністю Twitter на території РФ, проте продовжить сповільнювати трафік соцмережі до 15 травня.

Liked the article?
Help us be even more cool!