ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google тестує можливість блокування деяких новин для користувачів у Канаді

23.02.2023, 13:13
Фото – officesnapshots.com
Фото – officesnapshots.com

Google розпочинає тестування функції, яка блокуватиме доступ до новин для деяких користувачів у Канаді. Таке блокування є потенційною реакцією на новий законопроєкт про онлайн-новини.

 Про це повідомляє Reuters із посиланням на пресслужбу компанії.

"Акт про онлайн-новини", або ж законопроєкт С-18 від Палати громад, був запропонований ліберальним урядом Джастіна Трюдо у квітні й містить низку правил, що змушують платформи на кшталт Facebook і Google укладати з новинними виданнями комерційні угоди та платити за їхній контент.

"Ми проводимо коротке тестування потенційної реакції на законопроєкт С-18, яке відчує на собі лише невеликий відсоток користувачів у Канаді. Ми проводимо тисячі тестувань щороку для оцінювання можливих змін у пошуку", – зазначив речник Google у заяві, яку Reuters отримало електронною поштою.

Компанія підтвердила, що тимчасове тестування із залученням випадкової вибірки, яка становить заледве 4% користувачів у Канаді, "тією чи іншою мірою обмежує видимість канадських і міжнародних новин".

Речниця міністра з питань канадської спадщини Пабло Родріґеза заявила, що канадійці не дозволять себе залякувати, та зазначила, що розчарована тим, що Google копіює методи Meta.

"Канадійці повинні мати доступ до якісних, надійних новин на місцевому та національному рівнях – саме тому ми запропонували Акт про онлайн-новини. Канадійці вимагають від техногігантів більшої прозорості та підзвітності", – сказала речниця.

Рік тому платформа Facebook попередила, що може заблокувати функцію поширення новинного контенту в Канаді з огляду на законодавство, яке змушуватиме цифрові платформи платити новинарням.

Схожий закон, що набув чинності в Австралії у березні 2021 року після перемовин з великими компаніями в галузі технологій та призвів до тимчасового вимкнення новинних стрічок Facebook у країні, був здебільшого ефективним, йдеться в урядовому звіті.

Канадська індустрія новинних ЗМІ стала чинити опір Facebook і вимагати від уряду суворішого контролю над технологічними компаніями, щоб індустрія могла компенсувати фінансові збитки, спричинені роками постійного зростання частки Facebook і Google на ринку реклами. Із 2008 року в Канаді закрилося понад 450 новинних видань, зокрема 64 – протягом останніх двох років.

Як повідомляв ІМІ, Twitter блокував акаунт програми німецького ZDF після матеріалу про викрадення РФ дітей з України.

Liked the article?
Help us be even more cool!