ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google та Apple відстежуватимуть контакти власників смартфонів у межах боротьби з COVID-19

13.04.2020, 10:43
Фото - lifo.gr
Фото - lifo.gr

Компанії Apple і Google оголосили, що об'єднаються для розроблення технології відстеження контактів власників телефонів, щоб допомогти вповільнити поширення коронавірусу. Про це повідомляє “Голос Америки”.

Мета проєкту в тому, щоб власники смартфонів використовували додатки, завдяки яким потенційно заражені люди зможуть дізнаватися, що їм слід пройти тестування або дотримуватися карантину. Це може підвищити ефективність світових заходів боротьби проти епідемії.

За планом, телефони використовуватимуть Bluetooth, щоб обмінюватись інформацією з телефонами поблизу. Інфіковані коронавірусом власники телефонів зможуть передавати Apple і Google контакти людей, поруч із якими вони перебували, тож ті, хто опинився в групі ризику, будуть проінформовані.

Такий моніторинг зможе відіграти важливу роль і після того, як правила ізоляції будуть пом'якшені. Однак, щоб ця технологія дала результати, потрібно, аби мільйони користувачів смартфонів погодилися на її умови.

Дані про номери телефонів будуть зашифровані, щоб зберігати анонімність користувачів, зокрема й для Apple і Google. Ці технологічні гіганти також заявили, що їхня система не відстежуватиме координат за GPS.

Як повідомляв ІМІ, 6 квітня компанія Facebook повідомила, що збиратиме дані про переміщення своїх користувачів у межах боротьби з поширенням COVID-19.

Liked the article?
Help us be even more cool!