ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook у межах боротьби з COVID-19 збиратиме дані про переміщення користувачів

07.04.2020, 11:38
Фото – about.fb.com
Фото – about.fb.com

Компанія Facebook, що володіє однойменною соціальною мережею, збиратиме дані про переміщення своїх користувачів у межах боротьби з поширенням COVID-19.

Відповідну заяву опубліковано 6 квітня на сайті компанії, повідомляє Укрінформ.

"У межах програми Data for Good ми пропонуємо мапи переміщення населення, які дослідники та некомерційні організації вже використовують, щоби зрозуміти кризу, пов’язану з коронавірусом", – йдеться в повідомленні.

Згідно з анонсованою інформацією, фахівці Facebook починаючи з поточного тижня збиратимуть за допомогою низки інструментів дані про місцеперебування користувачів на території США і надаватимуть ці дані федеральним і місцевим органам влади. Інформація матиме анонімний характер і буде використана виключно для складання статистичних показників, а також у вибудовуванні методів боротьби з поширенням інфекції, зазначається в документі.

За відомостями керівництва Facebook, завдяки отриманню такого масиву даних владі буде простіше відстежувати виконання вимог про дотримання соціальної дистанції.

Окрім того, на основі отриманої інформації можна буде стежити за тим, наскільки серйозно жителі США ставляться до рекомендацій влади не залишати будинків без крайньої потреби, а також виявляти штати, між якими найактивніше переміщається населення, створюючи в такий спосіб загрозу поширення коронавірусу.

Станом на ранок 7 квітня США є найбільш ураженою коронавірусом державою світу: йдеться про 367 629 випадків зараження та майже 11 тисяч смертей.

Liked the article?
Help us be even more cool!