ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головреда "Полтавської хвилі" сприйняли за "диверсанта"

29.03.2022, 19:30
Фото з фейсбука
Фото з фейсбука

У Полтаві головний редактор інтернет-видання "Полтавська хвиля" Віталій Улибін поскаржився, що 29 березня на одному з блокпостів його сприйняли за диверсанта. Про це журналіст повідомив представниці ІМІ в Полтавській області. 

Як розповів Віталій Улибін, він їхав у редакційних справах, домовлятися про інтерв'ю. 

"Дорогою мав минути чотири блокпости. Три з них пройшов, як і зазвичай – стандартна процедура. Зупинка, перевірка документів, перевірка автомобіля, мета і кінцева точка проїзду. На четвертому блокпості все ішло за тим самим сценарієм. Тут варто додати, що, коли я за кермом, чіпляю на шию шнурок з бейджами. Там у мене паспорт, редакційне посвідчення "Полтавської хвилі" й в окремому бейджі – прескарта акредитації ЗСУ. От саме остання зацікавила перевіряльника. Він одразу ж попросив заглушити машину, покласти руки на панель і не рухатись. Заборонив користуватися телефоном". 

Журналіст повідомив, що перевіряльник сфотографував посвідчення, номерні знаки й пішов кудись телефонувати. 

"З розмови я почув, що він зупинив машину з диверсійно-розвідувальною групою (я був сам узагалі-то), яка маскується під журналістів", – говорить Віталій Улибін. 

"Коли він договорив, я спокійно пояснив, що я вже бачив дезінформацію в соцмережах щодо прескарток і попросив уточнити інформацію в штабі. Адже в СБУ її вже спростовували. Спокійно пояснив, хто я, розповів про редакцію "Полтавської хвилі" і які матеріали ми робимо. Порадив подзвонити старості громади, до якої належить блокпост, позаяк ми знайомі й вона може підтвердити мою особистість", – говорить Улибін. 

За словами журналіста, його відпустили після того, як перевіряльник поговорив із старостою.

Як повідомляв раніше ІМІ, днями в Полтаві оголосили полювання на журналістів австрійського ORF, назвавши їх "диверсантами".

Liked the article?
Help us be even more cool!