ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Полтаві оголосили полювання на журналістів австрійського ORF, назвавши їх "диверсантами"

28.03.2022, 14:18
Фото – tva.ua
Фото – tva.ua

У Полтаві 27 березня в місцевих пабліках соцмереж з'явилося анонімне повідомлення про “розшук” двох журналістів австрійського мовника ORF, яких назвали диверсантами.

У пабліках опублікували їхні прескарти, отримані від Збройних Сил України, Міноборони.

Так, невідомий користувач з ніком Gggg вказував, що чоловіків, які пересуваються на авто марки “Део Нубіра”, бачили на околиці Полтави в Яківцях. Цей анонімний допис поширив депутат Полтавської районної ради Євген Янкевич, зазначивши, що інформація надійшла від “надійного джерела”. У своєму дописі він закликав “повідомити куди треба”, щоб “перевірити цих діячів”. Пізніше він видалив допис. Проте ця інформація про журналістів розійшлася сотнею поширень у фейсбуці, повідомляє представниця ІМІ.

Як розповіли ІМІ самі журналісти, сили до них не застосовували, наразі вони в безпеці.

“Мене дивує, що поширили інформацію, навіть не перевіривши її. Для чого це роблять, я не розумію. Наразі ми в безпеці. Ми поспілкувалися з СБУ, наразі ми працюємо без жодних питань, і в нас усе добре. І пост ця людина видалила вже”, – сказав ІМІ журналіст мовника.

Скриншот ІМІ

Начальник пресслужби полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Істомін повідомив представниці ІМІ, що, за його даними, жодної інформації щодо ситуації не мають. “У нас такої інформації немає”, – сказав Роман Істомін.

Речник Нацполіції в Полтавській області Юрій Сулаєв повідомив представниці ІМІ, що  інформація про те, що чоловіки – диверсанти, не підтвердилася: “Інформація надходила за фактом оприлюдненої в соціальній мережі. Її перевірили, вона не знайшла підтвердження”.

Liked the article?
Help us be even more cool!