ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головреда газети Qirim у Криму судять за згадування Меджлісу

01.04.2021, 12:27
Фото – crimeahrg.org
Фото – crimeahrg.org

У третій дільниці "Мирового суду" Київського району Сімферополя розпочався розгляд справи про адміністративне правопорушення щодо головного редактора газети Qirim Бекіра Мамутова, повідомляє Кримська правозахисна група.

Засідання відбувалося без участі слухачів, яких не пропустили до суду через обмеження, пов’язані з коронавірусною інфекцією.

Як розповів після засідання Бекір Мамутов, у суді була репрезентована позиція редакції газети. Після цього оголосили перерву через неявку представників Роскомнагляду, які склали адміністративний протокол.

Щодо Бекіра Мамутова складено протокол за статтею 13.15 КпАП РФ за публікацію доповіді Генерального Секретаря ООН, де згадувався Меджліс кримськотатарського народу.

"Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій угледіла в публікації порушення російського законодавства, оскільки РФ визнала Меджліс екстремістською організацією, чию діяльність заборонено, й згадка цієї організації в публікаціях ЗМІ має йти з обов’язковою вказівкою на заборону її діяльності в Росії", – пише Кримська правозахисна група.

Наступне засідання заплановано на 20 квітня.

Liked the article?
Help us be even more cool!