ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головреда "Еха Москви" звинуватили в сексуальних домаганнях

30.04.2020, 13:16
Фото – ВВС
Фото – ВВС

Головного редактора російської радіостанції "Ехо Москви" Олексія Венедиктова звинуватили в сексуальних домаганнях. Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на російську службу ВВС.

Про домагання з боку Венедиктова розповіли колишня прессекретарка опозиційного російського політика Олексія Навального Ганна Ведута та громадська діячка, яка говорила на умовах анонімності (ім'я відоме редакції ВВС). 

Ганна Ведута розповіла про інцидент, який стався на вечері у 2012 році. На ній були присутні ведучі радіостанції Тетяна Фельгенгауер та Оксана Чиж. Після вечері головред "Еха Москви" запропонував відвезти їх по домівках. Ведучих радіостанції висадили раніше, тому в машині Ведута залишилася з Олексієм Венедиктовим та його водієм.

Колишня прессекретарка уточнила, що сиділа поруч з головредом "Еха Москви" на задньому сидінні й "у якийсь момент відчула, як він присунувся, обійняв її та почав чіпати за коліна, піднімаючись вище". "Я втискалася в крісло, повзла, казала: "Не треба", – згадує вона.

Після того як вони під’їхали до будинку, Венедиктов вирішив провести її. "Я відмовлялася, він наполегливо повторював, що так безпечніше. Перед дверима він запитав, чи є хтось удома, і спробував поцілувати", – розповіла Ганна. Венедиктову вона відповіла, що "вдома мама".

Ганна Ведута пояснила, що не розповідала про це раніше, бо соромилася і не хотіла зіпсувати стосунки Олексія Навального з "Ехом Москви". Після цього інциденту вона також намагалася "не зустрічатися з Венедиктовим наодинці ввечері, якщо інших варіантів не було – стежила, щоб на зустрічі був хтось іще".

Тетяна Фельгенгауер та Оксана Чиж сказали, що про цю поїздку не пам'ятають за давністю років. Натомість сам Венедиктов відкинув ці звинувачення, сказавши, що "не переходив жодних меж" та "не намагався потрапити додому" до Ведути.

Крім того, схожі звинувачення на адресу головреда "Еха Москви" висунула громадська активістка. Вона розповіла, що хотіла співпрацювати з радіостанцією. У 2017 році активістка приїхала до Петербурга, де Венедиктов запропонував їй зустрітися в ресторані. За її словами, там були й інші гості. "Ми сиділи за столом дуже щільно, мені нікуди було рипнутися, і Венедиктов спочатку став притримувати мене за плече, ніби випадково. Поклав руку на ногу, на коліно, потім рука поповзла вище, по внутрішньому боці стегна", – розповіла активістка.

Олексій Венедиктов категорично заперечує ці звинувачення. "Я про це нічого не знаю, нічого не пам'ятаю, нехай дівчата розповідають: це, напевно, приносить їм якийсь бенефіт", – сказав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!