ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред "Цензор.Нет" виграв апеляцію в справі проти дніпровського бізнесмена

09.12.2019, 11:06
Фото – фейсбук Юрія Бутусова
Фото – фейсбук Юрія Бутусова

Колегія суддів Дніпровського апеляційного суду задовольнила скаргу головного редактора "Цензор.Нет" Юрія Бутусова, відмовивши бізнесменові Олександру Петровському в задоволенні позову про захист честі, гідності та ділової репутації.

Таке рішення суд ухвалив 5 грудня, повідомляє "Цензор.Нет" із посиланням на сайт юридичної компанії “Сенс Україна”.

"Колегія суддів Дніпровського апеляційного суду задовольнила апеляційну скаргу пана Бутусова, скасувавши рішення Жовтневого районного суду міста Дніпропетровська від 13 серпня 2018 року і повністю відмовила в позові пану Петровському щодо захисту честі, гідності та ділової репутації", – сказано в повідомленні.

Петровський просив визнати такими, що не відповідають дійсності і принижують його ділову репутацію, відомості про те, що він відомий у кримінальних колах як "Нарик", "керівник організованого злочинного угруповання", "кримінальний авторитет". Він також хотів стягнути з головного редактора "Цензор.Нет" Юрія Бутусова та інших осіб відшкодування морального збитку в сумі 50 000 гривень та зобов'язати його опублікувати спростування.

Юристи, які захищали інтереси Бутусова, наполягали, що переслідування за такі висловлювання порушують принцип свободи слова, посилаючись водночас на рішення ЄСПЛ. Крім того, бізнесмен Петровський є публічною фігурою, а межа припустимої критики щодо таких осіб значно ширша, ніж стосовно звичайних людей.

Як повідомляв ІМІ, 1 березня 2019 року Бабушкінський районний суд Дніпра постановив стягнути з головного редактора "Цензор.Нет" Юрія Бутусова моральну шкоду в загальному розмірі 357 тис. 408 гривень та визнав недостовірною інформацію, яку він опублікував у грудні 2018 року на власній сторінці у фейсбуку, з фотографією експрезидента Петра Порошенка і дніпровського бізнесмена Олександра Петровського, а також цитатою колишнього Генерального прокурора Юрія Луценка про бізнесмена, узятою із сайту ZN.ua: "Петровський, відомий у певних колах під ім’ям Нарик, проходив за матеріалами МВС як лідер організованого злочинного угруповання. Пік активності цього ОЗУ припадав на період 2000–2004 років. У 2005 році він залишив територію України, кілька членів його угруповання були затримані, а саме угруповання було фактично розгромлене”.

Головний редактор інтернет-видання "Цензор.Нет" Юрій Бутусов подав апеляцію на рішення Бабушкінського районного суду Дніпра.

Дніпровський бізнесмен Олександр Петровський подав до суду на інтернет-видання "Цензор.Нет", його головреда Юрія Бутусова та ще двох осіб через "висвітлення його особи в негативному світлі" і "твердження про його причетність до кримінального світу".

Йшлося про публікацію на порталі "Цензор.Нет" "Глава ФФУ, нардеп від БПП Павелко притягнув своєму свату, кримінальному авторитету Наріку, Кубок європейських чемпіонів, – Сініцин. ФОТОфакт", пост Бутусова у фейсбуці “Нарик – главный меценат Днепра” та репост цього допису двома жінками.

13 серпня 2018 року Жовтневий райсуд Дніпра частково задовольнив позов Петровського та зобов’язав Бутусова, видання та ще двох відповідачів виплатити по 2 тис. грн і опублікувати спростування. Юрій Бутусов вважав незаконним і збирався оскаржувати рішення Жовтневого районного суду Дніпра.

Liked the article?
Help us be even more cool!