ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бутусов оскаржив судове рішення про стягнення 357 тис. грн моральної шкоди

24.04.2019, 14:53

Головний редактор інтернет-видання “Цензор.нет” Юрій Бутусов подав апеляцію на рішення Бабушкінського районного суду Дніпра, який постановив стягнути з нього 357 тис. 408 гривень моральної шкоди через пост у Facebook, повідомляє “Детектор медіа”.

Він також вважає це рішення суду незаконним.

“Люди хочуть заборонити свободу слова в Facebook. Тобто я посилаюся на заяву діючого головного прокурора, яка розміщена в газеті “Дзеркало тижня”, і там ніхто не знімає. І більш за все піклується пан Петровський, щоб я не писав, що він кримінальний авторитет у своєму Facebook”, – підкреслив Юрій Бутусов.

Він також розповів, що суд ухвалив “відверто незаконне рішення” заочно, не повідомивши його про це. Журналіст додав, що подав апеляцію, однак не уточнив коли саме.

“Цим займається адвокат Леонід Маслов і його компанія “Сенс Консалтинг”, вони викликалися добровільно і займаються цим повністю. Я їм довіряю”, – наголосив він.

Як повідомляв ІМІ, 1 березня Бабушкінський районний суд Дніпра постановив стягнути з головного редактора “Цензор.нет” Юрія Бутусова моральну шкоду в загальному розмірі 357 тис. 408 гривень та визнав недостовірною опубліковану ним у грудні 2018 року на власній сторінці у Facebook інформацію з фотографією Президента Петра Порошенка і дніпровського бізнесмена Олександра Петровського, а також цитатою Генерального прокурора Юрія Луценка про бізнесмена, узятою із сайту ZN.ua: “Петровський, відомий в певних колах під ім’ям Нарик, проходив за матеріалами МВС як лідер організованого злочинного угруповання. Пік активності цієї ОЗГ припадав на період 2000–2004 років. У 2005 році він покинув територію України, кілька членів його угруповання були затримані, а саме угруповання було фактично розгромлене”.

Також суд зобов’язав Бутусова видалити вищевказану інформацію та опублікувати спростування.

Liked the article?
Help us be even more cool!