ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головний санлікар закликав ЗМІ не гнатися за гучними заголовками

19.03.2020, 14:05
Фото – скриншот з відео МОЗ
Фото – скриншот з відео МОЗ

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко закликав ЗМІ не гнатися за гучними заголовками, а всіх українців виважено ставитися до інформації і зберігати спокій та дотримуватися умов карантину.

Про це він сказав у своєму відеозверненні, оприлюдненому на офіційній сторінці МОЗ у фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"У засобах масової інформації поширюється багато недостовірної інформації і маніпулювання фактами. У зв'язку з цим хочу звернутися до кожного журналіста і кожного українця: закликаю всіх перевіряти інформацію. Нам зараз необхідна холодна голова і гаряче серце, в жодному разі не навпаки. Влада ввела всі превентивні заходи та розробила необхідні алгоритми. Медичні працівники знають, як діяти, довіряйте їм. Закликаю засоби масової інформації: не женіться за гучними заголовками. Ваша допомога – це виважена та перевірена інформація. Тільки спільно ми можемо комунікувати ефективно", – сказав Ляшко.

Він також закликав українців ставитися до кожного повідомлення чи перепосту дуже відповідально і критично, "тому що вірус паніки значно серйозніший, ніж коронавірус".

"Довіряйте офіційним джерелам інформації і зберігайте спокій, а головне – виконуйте умови карантину, залишайтеся вдома", – наголосив Ляшко.

Як повідомляв ІМІ, 18 березня Служба безпеки України оголосила підозру одеситу, який розповсюджував в інтернеті неправдиву інформацію про коронавірус та публікував матеріали із закликами до зміни територіальних меж та державного кордону України. 

15 березня поліція Чернівецької області за поширення неправдивих чуток у соцмережі про кількість випадків захворювання на коронавірус в Україні склала адмінпротокол на жителя смт Глибоччина.

16 березня правоохоронці Луганської області склали протокол про адміністративне порушення щодо мешканця Лисичанська за поширення у Facebook неправдивої інформації про пандемію COVID-19.

Liked the article?
Help us be even more cool!