ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі оголосили підозру чоловіку за поширення в інтернеті брехні про коронавірус

18.03.2020, 16:20
Фото - СБУ
Фото - СБУ

Служба безпеки України оголосила підозру одеситу, який розповсюджував в інтернеті неправдиву інформацію про коронавірус та публікував матеріали із закликами до зміни територіальних меж та державного кордону України. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Йому інкримінують правопорушення, передбачене ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо застосування обмежувального заходу. 

Як повідомляє СБУ, протягом кількох останніх днів правоохоронці притягнули до адміністративної відповідальності за маніпуляції та спроби дестабілізації суспільної обстановки ще 5 осіб у Чернівецькій та Луганській областях. 

Крім того, СБУ фіксує появу великої кількості деструктивних спільнот на різних інформаційних майданчиках та появу неправдивих публікацій у проросійських ЗМІ. “Наразі вживаються заходи щодо блокування їх діяльності та притягнення провокаторів до відповідальності”, - зазначає СБУ та закликає “не вестися на провокації та не довіряти інформації з неперевірених джерел і не поширювати її”. 

Як повідомляв ІМІ, 15 березня поліція Чернівецької області за поширення неправдивих чуток у соцмережі про кількість випадків захворювання на коронавірус в Україні склала адмінпротокол на жителя смт Глибоччина.

16 березня правоохоронці Луганської області склали протокол про адміністративне порушення щодо мешканця Лисичанська за поширення у Facebook неправдивої інформації про пандемію COVID-19.

Liked the article?
Help us be even more cool!