ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головнокомандувач ЗСУ про військовий облік жінок: Уже завтра не треба бігти до військкомату

23.12.2021, 14:31
Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Головнокомандувач Збройних сил України, генерал-лейтенант Валерій Залужний розповів, чому Міністерство оборони розширило перелік професій для жінок, які повинні стати на військовий облік.

Про це він сказав журналістам 23 грудня на презентації концепції нагородної системи головнокомандувача Збройних сил України до 30-ї річниці ЗСУ в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, указ Міноборони №313 про перелік професій для жінок та перебування їх на військовому обліку відбиває назрілу необхідність створення такого документа, що давав би змогу військовим бачити жінок, яких можливо використовувати під час захисту України.

“Назріла необхідність створення такого документа, який давав би змогу нам, військовим, бачити жінок, яких можливо використовувати під час захисту нашої держави. Тому народився цей указ, трохи більш ніж 100 спеціальностей туди “вбили”... Я хочу заспокоїти жінок, що я за гендерну рівність і повністю це підтримую: вже завтра не треба бігти до військкомату, не треба займати чергу, не треба шукати когось, хто допоможе це все зробити, ми це робитимемо планово, поступово, і все буде добре”, – сказав Залужний.

Як повідомляв ІМІ, 17 грудня набрав чинності наказ Міністерства оборони №313, яким було затверджено перелік професій, представниці яких повинні будуть стати на обов'язковий облік військовозобов'язаних. Серед них журналістки.

Радниця заступника міністра оборони Наталія Воронкова в ефірі Громадського радіо повідомила, що до кінця наступного тижня мають розробити алгоритм, як жінкам стати на військовий облік.

Liked the article?
Help us be even more cool!