ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова Миколаївської ОВА доручив підготувати школи до очного навчання

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім доручив готувати школи області до очного навчання, повідомила пресслужба Миколаївської ОВА за підсумками селекторної наради 26 червня з сільськими, селищними та міськими головами щодо підготовки освітніх закладів до нового навчального року.

Освітній процес по області розпочали 429 закладів освіти. Серед них 57 офлайн, 94 змішано, тобто діти вчаться очно за певною черговістю, наприклад, тиждень через тиждень. Крім того, 277 закладів освіти працюють онлайн. Раніше повідомлялось, що найбільша кількість закладів, які працюють онлайн, у Миколаївському (включно з містом Миколаєвом) та Баштанському районах області. 

У Миколаєві школи працюють тільки онлайн, у той час, як, наприклад, в Очакові, що знаходиться за кілька кілометрів від тимчасово окупованої росіянами Кінбурнської коси, вдалось організувати офлайн-навчання ще минулого року,  повідомляв заступник міського голови Олексій Васьков.

Під час наради Віталій Кім звернувся до керівників районів та голів територіальних громад з проханням створити комісії для належної підготовки закладів до початку навчання, зауваживши, що першочерговою умовою є безпека дітей.

“Є запит суспільства до відновлення офлайн навчання. Для цього необхідно якісно підготувати заклади освіти до початку нового навчального року. Одним із головних критеріїв є безпечність освітнього процесу. Особливу увагу потрібно приділити наявності укриттів, підготовці харчоблоків, систем водопостачання та водовідведення, згідно з санітарно-епідеміологічними нормами”, сказав Віталій Кім.

Крім того, він наголосив на необхідності забезпечити школи альтернативними джерелами енергії. Для цього потрібно встановити генератори, формувати резерви палива для них, а також встановити сонячні станції та накопичувачі.

Станом на лютий 2024 року укриття облаштували у 31% шкіл Миколаєва. Це 21 заклад загальної середньої освіти: 10 ліцеїв та 11 гімназій, повідомляло місцеве онлайн-медіа "НикВести".

У травні в коментарі “НикВести” мер міста Олександр Сєнкевич повідомив про наміри з вересня запустити 29 шкіл для очного та змішаного навчання, однак остаточне рішення має ухвалити Миколаївська обласна військова адміністрація. 

Liked the article?
Help us be even more cool!