ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова Агентства США з глобальних медіа подав у відставку на прохання Байдена

22.01.2021, 11:31
Фото – voanews.com
Фото – voanews.com

Голова Агентства США з глобальних медіа Майкл Пек подав у відставку на прохання президента США Джо Байдена, повідомляє "Голос Америки".

Пек пропрацював на цій посаді трохи більш ніж сім місяців, ставши першим керівником відомства, якому за новим законом були надані розширені повноваження стосовно мереж, що входять до його структури.

У прощальному зверненні до співробітників Пек, якого в ЗМІ називали лояльним до Трампа та якому критики закидали призначення прихильників президента США на посади мережах агенції, заявив, що він працює за вибором офісу президента взагалі, а не конкретного президента і тому звільнився після запиту про відставку з боку нової адміністрації США.

Пек також зазначив, що був "повністю зосереджений на переорієнтації агентства на виконання його місії" і тому, щоб "допомогти агентству розповідати історію Америки світу об'єктивно і неупереджено". Він додав, що за його керівництва проведено "необхідні реформи". 

Білий дім 20 січня оголосив про призначення виконувачем обов'язків голови агентства програмного директора "Голосу Америки" Келу Чао. Як повідомляє журналіст видання The Washington Post Девід Фолкенфлік, Чао раніше була назвала викривачем у судовому позові, який закидав Пеку порушення закону.

Журналіст видання The Washington Post Девід Фолкенфлік написав, що під час перебування на посаді Пек "вів війну проти власних високопосадовців та новинних мереж, які вони очолювали". Інший журналіст цього ж видання Пол Фаргі зазначив, що Пек "намагався змінити "Голос Америки" та інші фінансовані державою міжнародні новинні агенції, викликавши сум'яття та суперечності в процесі".

"Демократи тривалий час затримували погодження кандидатури Майкла Пека як голови Агентства США з глобальни медіа. В результаті він пропрацював лише вісім місяців з трирічного терміну", – написав журналіст консервативного видання The Washington Examiner Байрон Йорк.

Liked the article?
Help us be even more cool!