ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Голка": Нардеп-утікач Дмитрук у режимі онлайн голосував на засіданні комітету Ради

Артем Дмитрук. Фото – Укрінформ

Народний депутат Артем Дмитрук, який незаконно покинув Україну, голосував сьогодні, 7 жовтня, в режимі онлайн на засіданні Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. 

Про це повідомляє громадська ініціатива “Голка” з посиланням на народних депутатів. 

Водночас, зауважує ініціатива, на засіданні були правоохоронці. 

“Ми надіслали запит, аби дізнатися, у яких голосуваннях Дмитрук брав участь і чи хоч хтось з'ясовував у нього, як йому вдалося перед підозрою втекти за кордон. Щойно надійде відповідь – ми вас проінформуємо”, – написала “Голка”.

Нагадаємо, 29 серпня 2024 року Державне бюро розслідувань оголосило в міжнародний розшук Артема Дмитрука, підозрюваного в нападах на громадян чинного народного депутата. 

Раніше, 25 серпня 2024 року, генеральний прокурор повідомив про підозру Дмитруку в справі про напад на правоохоронця під час виконання службових обов’язків. Сам Дмитрук заявив, що справу проти нього сфальсифіковано, а його нібито збираються вбити чи посадити, щоб позбавити можливості продовжувати політичну діяльність. 

За інформацією Офісу генерального прокурора, Дмитрук незаконно перетнув кордон 23 серпня 2024 року поблизу пункту пропуску Павлівка на межі України та Молдови. За цим фактом ДБР відкрило провадження за статтею 332 КК України (сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон).

За клопотанням Офісу генпрокурора Печерський районний суд Києва обрав Дмитруку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, після чого було ініційовано процедуру його розшуку, зокрема міжнародного.

Дмитрука виключили з фракції “Слуга народу” в листопаді 2021 року. Він виступив проти заборони Російської православної церкви в Україні. В січні 2022 року Дмитрук влаштував бійку в Одеській міськраді, щоб пройти до зали засідань, зазначає Радіо Свобода.

Liked the article?
Help us be even more cool!