ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Глава USAID поговорила з журналістами та медіаекспертами про роботу в умовах російської агресії

17.02.2022, 16:51
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Очільниця Агентства з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер зустрілася з українськими журналістами та медіаекспертами, сторони обговорили роботу в умовах російської агресії.

Зустріч відбулася 15 лютого, повідомляється на сайті USAID.

Так, Пауер провела круглий стіл за участю українських журналістів та медіаекспертів, щоб безпосередньо почути про їхній досвід під час загострення напруги на кордоні. У заході взяли участь виконавча директорка Інституту масової інформації, членкиня наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Оксана Романюк; заступник керівника Центру стратегічних комунікацій Микола Балабан; головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва та засновниця Public Interest Journalism Lab Наталія Гуменюк.

“Адміністратор Пауер подякувала учасникам за їхню віддану працю, яка полягає в тому, щоб надавати українському народу засновані на фактах новини та інформацію серед мороку російської дезінформації, а також відзначила їхню сміливість продовжувати інформування та підготовку своїх команд за дедалі більш напружених умов”, – йдеться в повідомленні. 

Журналісти висловили стурбованість у зв'язку з тим, що російська агресія може призвести до відімкнення інтернету чи електроенергії, що може спричинити обмеження їхньої діяльності, а також з підготовкою до таких надзвичайних ситуацій.

“Вони розповіли й про те, як протягом останніх місяців Кремль продовжував і нарощував свою дезінформаційну атаку в Україні, використовуючи російські державні ЗМІ, підставні вебсайти, тролів та соціальні мережі, щоб облудно представити Захід чи Україну як агресора та підірвати незалежність Української держави”, – йдеться в повідомленні.

Також учасники зустрічі поговорили й про те, як громадянське суспільство, журналісти, державні інституції та міжнародна спільнота можуть співпрацювати в цілях підтримки незалежної журналістики та захисту поінформованості української громадськості.

Саманта Пауер підтвердила незмінну підтримку народу України з боку уряду США та відданість USAID партнерству і підтримці незалежних ЗМІ в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!