ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Глава МВС Німеччини подасть скаргу на журналістку через висміювання поліції

22.06.2020, 15:19
Фото – taz.de
Фото – taz.de

Міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеєгофер подасть кримінальну скаргу проти журналістки через колонку, в якій вона критикує і висміює поліцію. Про це повідомляє “Європейська правда” із посиланням на Politico.

Минулого тижня ліва газета Taz опублікувала сатиричну колонку під назвою “Всі копи недієздатні”, яка спричинила обурення поліцейських профспілок і десятки скарг. 

Оглядачка Генгаме Ягообіфара зауважила, що якщо поліцію розпустять – вимога деяких активістів Black Lives Matter щодо боротьби зі структурним расизмом серед поліцейських сил, – то офіцери не зможуть працювати ніде, окрім “сміттєзвалища”.

Колонка закінчується рядком: “Вони, звісно, почуватимуться найкомфортніше серед собі подібних”.

Зеєгофер заявив 21 червня, що подасть кримінальну скаргу проти Ягообіфари.

“Необмежені слова призводять до шкідливих дій і надмірного насильства. Ми не можемо з цим змиритися”, – сказав міністр, пов'язавши колонку із заворушеннями у вихідні в Штутгарті, під час яких кілька поліцейських дістали поранення.

22 червня він дещо пом’якшив тон, сказавши: “Я маю намір [подати скаргу], але спочатку я повинен поговорити з моїми юристами про це”.

Одна із великих профспілок Німеччини вже подала кримінальну скаргу проти видання минулого тижня, стверджуючи, що колонка була підбурюванням.

Головний редактор Taz, Барбара Юнге, вибачилася за мову колонки, але різко розкритикувала заяву Зеєгофера.

“Як міністр внутрішніх справ, Зеєгофер за допомогою свого відомства відповідає за захист конституції, а отже, гарантовану нею свободу преси. Він також відповідає за поліцію. У цьому разі міністр внутрішніх справ ставить інтереси поліції вище за свободу преси”, – сказала Юнге.

Liked the article?
Help us be even more cool!