ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Герої сюжету помстилися журналісту з Миколаєва, розіславши ЗМІ фейкового листа про його смерть

16.10.2019, 18:11
Фото – фейсбук Юрія Коваленка
Фото – фейсбук Юрія Коваленка

Декілька миколаївських інтернет-видань отримали фейкового листа про смерть місцевого журналиста Юрія Коваленка. Про це повідомляє представниця ІМІ в Миколаївській області.

Так, 12 жовтня на електронні скриньки ЗМІ надійшов лист від імені Галини Сови з таким повідомленням: “Журналіст Юрій Коваленко сьогодні вранці помер від передозування наркотиками. Гроші занапастили”. До листа було прикріплено декілька фотографій журналіста з домальованою траурною стрічкою.

Такі листи отримали щонайменше два місцевих видання – “НикВести” та “0512”.

Через кілька днів Юрій Коваленко опублікував на своїй сторінці у фейсбуку скришнот листа.

“А як ваш день почався? Мій ось так. P.S. Це посилання з Миколаєва! За сюжет про маршрутки. Цей сюжет я знімав два роки тому, коли працював на телеканалі "2+2" журналістом програми “ДжеДАІ”. У грудні 2018 писали пости, що я хабарник, а сьогодні це. P.S.S. Не дочекаєтеся!” – написав Юрій Коваленко у себе на сторінці.

Представниці ІМІ журналіст, який зараз працює телеоператором на телеканалі “Україна”, розповів, що ще два роки тому, працюючи на телеканалі “2+2” як репортер, він знімав сюжет про роботу громадського транспорту в Миколаєві. Тоді стався конфлікт з водієм маршрутки та його дружиною-касиром. У журналіста намагалися відібрати відеокамеру та пошкодили посвідчення. 

“Справа не дійшла до суду, її розвалили. За два роки жодного разу мені не зателефонувала слідча, яка вела її”, – розповів Юрій Коваленко.

За словами Юрія Коваленка, Галина Сова, від імені якої ЗМІ отримали листа про його смерть, раніше в себе на сторінці у фейсбуці писала про нібито хабарі, які  він отримував. 

 

Журналіст ще не вирішив, чи звертатись із заявою до поліції через те, що справа про напад на нього під час знімання “розвалилася”.

Як повідомляв ІМІ, у липні 2017 року в Миколаєві водії маршрутних таксі напали на журналіста Юрія Коваленка під час знімання журналістського розслідування. Водій силою почав віднімати у журналіста камеру і посвідчення. До нього приєднався ще один чоловік, який так само почав силою скручувати представника ЗМІ. Пізніше ініціатора нападу затримала поліція.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!