ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генштаб та РНБО закликали українців дотримуватися правил перевірки та поширення інформації

13.06.2022, 10:54

Центр протидії дезінформації при РНБО та Генштаб ЗСУ закликає дотримуватися правил перевірки та поширення інформації.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

“ЦПД при РНБО України та Генштаб ЗСУ звертаються до цивільного населення, лідерів громадської думки, журналістів. Наш ворог веде інформаційну війну проти кожного українця. Щодня він генерує десятки фейків про капітуляцію наших захисників, ініціативну здачу займаних позицій та небажання воювати за рідну землю. Тому, закликаємо дотримуватися простих правил перевірки та поширення інформації”, - йдеться у повідомленні.

Українців закликають верифікувати інформацію через офіційні відомства перед тим як у неї повірити та її поширити; не поширювати матеріали від “особистих джерел”, що стосуються подій на фронті; утримуватися від публічних оцінок бойових дій, логістики, тощо, адже тільки вище воєнне керівництво має повну інформацію з поля бою та може робити достовірні прогнози, а також довіряти лише офіційним джерелам.

“Пам’ятайте, поширюючи неперевірені матеріали ви допомагаєте ворогу деморалізувати українських захисників та сієте паніку серед цивільного населення! Не ставайте інструментом у руках ворога. Працюйте на державу, а не проти неї!”, - йдеться у повідомленні.

Фото - ЦПД

Liked the article?
Help us be even more cool!