ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокурор вважає малоймовірним знайти замовників убивства Гонгадзе

15.11.2019, 10:07
Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка вважає, що знайти замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе малоймовірно. Про це він сказав в інтерв’ю “Настоящему времени”.

“Це, мабуть, одна з тих справ, де суспільству можна або потрібно давати відповідь, і я не думаю, що суспільству ця відповідь сподобається. Я вважаю, що дуже складно буде тут досягти процесуального результату і вийти на замовників практично через 20 років після скоєння злочину. 

Злочин розслідується 20 років різними прокурорами, заступниками прокурорів, багато було втрачено, багато було зроблено так, щоб потім нічого не можна довести. Звичайно, ми будемо намагатися фіналізувати розслідування щодо замовників. Але, чесно кажучи, це буде неймовірно складно. Малоймовірно. Розслідування справи про замовників триває”, – сказав він.

Рябошапка вважає, що суспільству іноді потрібно казати, що “тут, на жаль, ми не зможемо просунутися далі, ніж зупинилося слідство”. “Ну або ми можемо розслідувати ще 20 років. І годувати суспільство обіцянками”, – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, пізніше в лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Олексія Пукача до довічного тюремного ув’язнення за вбивство Гонгадзе. Водночас замовників цього вбивства досі не встановлено. Захист Пукача оскаржив рішення суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!