ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокурор назвав справу Шеремета однією з пріоритетних

09.09.2019, 13:55
Фото - tsn.ua
Фото - tsn.ua

Генеральний прокурор Руслан Рябошпака називає пріоритетним розслідування резонансних кримінальних справ, зокрема журналіста “Української правди” Павла Шеремета. Про це він сказав в інтерв’ю РБК-Україна, повідомляє “Українська правда”.

“Є дві справи, про які ми говорили з Арсеном Борисовичем (Аваковим. – Ред.). Одна стосується дуже відомого журналіста Павла Шеремета. Інша пов'язана з Одесою. Не буду розкривати деталі, але вона теж резонансна і на слуху”, – сказав він.

“...Для нас же важливо показати, що журналістів не можна вбивати і що на це буде відповідь держави навіть через три або п'ять років, але винні будуть сидіти в тюрмі”, – сказав Рябошапка.

Серед пріоритетів роботи Рябошапка також назвав розслідування справ, пов'язаних з розслідуванням злочинів проти євромайданівців, злочинів, скоєних “елітою”, зокрема корупцію, повернення в бюджет держави вкрадених активів.

Як повідомляв ІМІ, 23 липня 2019 року очільник Нацполіції Сергій Князєв під час звіту перед Президентом України Володимиром Зеленським заявив, що злочин досі залишається не розкритим.

23 липня 2019 року голова Національної поліції Сергій Князєв доповів Президенту України Володимиру Зеленському секретну інформацію щодо стану розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

23 липня 2019 року Президент України Володимир Зеленський після ознайомлення із секретними матеріалами про результати розслідування щодо вбивства журналіста Павла Шеремета повідомив, що винних у вбивстві буде знайдено.

23 липня 2019 року колеги Павла Шеремета Даріас Богуцький та Едуард Чекін передали Президенту України Володимиру Зеленському власне розслідування його вбивства під час доповіді поліцейських про стан справи.

20 липня 2019 року головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва озвучила на акції пам’яті Павла Шеремета заяву родичів та колег журналіста, що чекають від Президента України Володимира Зеленського кроків, які могли б дати новий імпульс розслідуванню вбивства журналіста, і наголосили, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Генпрокурор Юрій Луценко та керівник Національної поліції Сергій Князєв мають піти у відставку.

20 липня 2019 року Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що правоохоронні органи роблять усе можливе щодо розкриття вбивства журналіста Павла Шеремета, у справі якого з’явилися “гарячі версії”.

19 липня 2019 року директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко повідомив, що підозрюваних у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета ще не встановлено.

Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля, у якому перебував.

Liked the article?
Help us be even more cool!