ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокуратура РФ наказала заблокувати паблік вконтакті, де повідомляли про зниклих під час боїв на Курщині

Створений 13 серпня паблік “Суджа – Поиск людей”, де люди публікують дописи про пошук родичів, перестав відкриватися з російських IP-адрес, на це звернув увагу телеграм-канал “7х7”.

У разі спроби відкрити паблік без VPN з'являється повідомлення, що він заблокований на підставі рішення генпрокуратури від 9 серпня. 

Як зазначають адміністратори телеграм-каналу “7х7”, уряд Курської області 14 серпня “настійно порекомендував” жителям регіону не публікувати інформації про зниклих у соцмережах. 

Її нібито може використати український “Центр інформаційно-психологічних операцій (ЦІПСО)” для шантажу та поширення фейків”.

Після цього пошуково-рятувальний загін “ЛізаАлерт” перестав публікувати орієнтування на пошук людей із прикордоння. 

Адміністратори телеграм-каналу “7х7” зауважили, що станом на 14 серпня з початку боїв у Курській області загін отримав 456 заявок про зниклих.

Як повідомляв ІМІ, адміністрація Володимира Путіна наказала підконтрольним ЗМІ порівнювати події в Курській області з Курською битвою часів Другої світової війни й усіляко уникати думок про відкриття “нового фронту”.

Також медійникам наказали не говорити про можливе просування українських військ до міста Курчатова, де розташована Курська атомна електростанція, щоб аудиторія не мала “почуття ядерної загрози”.

Liked the article?
Help us be even more cool!