ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокуратура РФ додала неурядову організацію "КримSOS" до реєстру "небажаних"

27.03.2023, 14:47
Фото – Facebook.com / tamila.tasheva
Фото – Facebook.com / tamila.tasheva

Постійна представниця президента в Криму Таміла Ташева відреагувала на внесення генпрокуратурою Росії неурядової організації "КримSOS" до реєстру "небажаних".

Про це Ташева написала у Facebook

"Дійсно, мета КримSOS завжди була не просто про захист прав людини, а деокупацію Криму та роботу з наслідками війни. Що ж, таке "офіційне визнання" ефективності діяльності мотивує працювати далі", – підкреслила представниця президента.

У генпрокуратурі РФ заявили, що КримSOS "становить загрозу конституційному ладу і безпеці Російської Федерації". Там кажуть, що цілі діяльності організації – деокупація і реінтеграція Криму "спрямовані на порушення територіальної цілісності Російської Федерації", пише УП з посиланням на російське пропагандистське медіа ТАСС.

Також з початку війни проти України, скаржаться росіяни, КримSOS начебто бере активну участь в інформаційній кампанії, "спрямованій на дискредитацію Збройних сил РФ".

"Вітаю своїх колег з таким "визнанням", разом з якими ми заснували КримSOS,  та всіх, хто зараз працює в ініціативі й продовжує її діяльність, спрямовану на деокупацію та реінтеграцію нашого Криму та, можливо, трішки на руйнування Росії", – підкреслила Ташева.

КримSOS створено 27 лютого 2014 року. Діяльність організації спрямована на висвітлення незаконності окупації Криму та репресивної політики РФ стосовно кримчан, підтримання зв’язків півострова з материковою Україною, а також консолідацію українського суспільства через захист прав, свобод та iнтepeciв внутрiшньо перемiщених осiб (ВПО) та інших людей, які постраждали внаслідок війни.

За даними КримSOS, окупаційні суди Криму розглядали справи про "дискредитацію армії РФ" щонайменше 284 рази.

Liked the article?
Help us be even more cool!