ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Газета "Вечірній Миколаїв" уперше за час повномасштабної війни вийшла друком

У Миколаєві вперше за два з половиною роки від початку повномасштабної війни вийшла друком газета “Вечірній Миколаїв”. 

Про це 22 травня повідомила головна редакторка газети Олена Івашко на своїй фейсбук-сторінці та опублікувала фотографію з надрукованим примірником газети.

“Ми вийшли! І в нас вийшло! Деякі вже замовляють. Не те, щоби я була менеджеркою, хоча саме цим і доведеться займатися”, – написала вона.

Олена Івашко (праворуч) з газетою. Фото – фейсбук Олени Івашко

У колонці на сайті Олена Івашко зазначила, що це 4590-й випуск газети, яка виходить починаючи з 1990 року. 

Зазначимо, раніше газета виходила під російськомовною назвою “Вечерний Николаев”, проте колектив видання вирішив змінити назву на українськомовну.

“Сподіваємося, що наші читачі схвально приймуть одностайне рішення редакційного колективу про повний перехід на рідну українську мову. “Вечорка” буде змінюватися, і це – абсолютно логічний, сучасний процес. Ми будемо відкривати нові рубрики, піднімати нові теми, запрошувати нових авторів, долучати до роботи молодь. Ми точно не будемо дуже “зручними” для влади. Але критикуватимемо конструктивно. Багато чого зміниться, багато чого є в наших планах”, – написала Олена Івашко.

Вона розповіла, що з початком повномасштабного вторгнення редакція газети зазнала збитків: приміщення було розгромлено; втрачено частину комп’ютерної та іншої техніки, документації, меблів, сейфів.

“Наразі стикнулися із серйозними фінансовими труднощами: бракує грошей на  зарплату журналістам, верстальнику, бухгалтеру, сплату друкарських послуг, паливо, доставку тиражу. Зараз колектив редакції працює на безкоштовній основі, але щодня наші новини виходять на сайті, у фейсбуці, телеграм-каналі”, – написала головна редакторка. 

Газета виходитиме щотижня. Видання планує відновити передплату.

Зазначимо, що до 2016 року газета “Вечерний Николаев” була офіційним друкованим виданням Миколаївської міської ради. В рамках закону “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”, у 2016 році Миколаївська міська рада вийшла із засновників газети та передала її колективу.

Liked the article?
Help us be even more cool!