ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Гарячі лінії" для журналістів зафіксували значно менше звернень, ніж у 2004 році

29.10.2012, 07:06
Координаційний центр допомоги журналістам у день виборів зафіксував 11 звернень, тоді як у 2004 році таких звернень було понад 60.

Про це ІМІ повідомила юрист Координаційного центру, організованого Асоціацією медіа-юристів, Національною спілкою журналістів України, Комісією з журналістської етики Тетяна Котюжинська.

«Вперше, ми фіксуємо, що під час роботи на виборчих дільницях, у разі перешкоджання або непрозуміння, журналісти, передусім, зверталися до міліції, а не до ЦВК чи ОВК. Черговий міліціонер надавав журналістам допомогу у переговорах з членами ДВК, але відмовлявся фіксувати порушення прав журналістів. Це не стосувалося ситуації у Києві, де міліціонери робили вигляд, що не помічають конфлікту», - повідомила Котюжинська.
 
«Гаряча лінія» ІМІ зафіксувала лише 4 звернення. Як прокоментував юрист ІМІ Роман Головенко, журналісти стали краще підготованими до роботи у день виборів – краще знають свої права. Медіа-організації заздалегідь вивісили поради для журналістів на своїх сайтах. Тому лише на поодиноких виборчих дільницях було зафіксовано всього 16 фактів перешкоджання професійній діяльності журналіста з боку членів комісій. Зазначу, що за період виборчої кампанія ІМІ зафіксував 42 випадки перешкоджання. 
Liked the article?
Help us be even more cool!