ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Франція та Німеччина пропонують курси медіаграмотності для росіян для боротьби з пропагандою в рф

30.08.2022, 13:11
Фото – Valeria Mongelli / Bloomberg
Фото – Valeria Mongelli / Bloomberg

Німеччина та Франція поширили неофіційний документ під назвою “Захист міжнародного порядку в епоху системного суперництва: відносини між ЄС і Росією”, у якому пропонують впровадити план протидії державній пропаганді в росії. 

Одна з пропозицій передбачає фінансування курсів медіаграмотності російською мовою, які могли б поширювати відеоблогери на YouTube, Facebook, TikTok, каналах Telegram і ВКонтакте.

Цей документ був поширений серед країн-членів ЄС напередодні зустрічі очільників МЗС країн Європейського Союзу в Празі, яка відбудеться 30–31 серпня, де обговорюватимуть візову заборону для російських туристів, повідомляє ZN.ua з посиланням на Bloomberg.

Текст підготувала група європейських експертів для закритих обговорень і пропонує “шляхи боротьби з пропагандою в Росії та поширення в країні незалежної інформації”.

Країнам пропонують вживати “технічних заходів проти російської цензури”, як-от обхід блокування, а також поширення російськомовного контенту для росіян, які мешкають за межами рф.

На думку авторів документа, ЄС має “зберегти певні канали зв’язку з Росією”, щоб мінімізувати “ризик ненавмисної ескалації” та забезпечити “мінімум співпраці” у сферах, що становлять головний інтерес, наприклад у Раді Безпеки ООН або щодо ядерної угоди з Іраном. Водночас зазначається, що натхненники не проти впровадження додаткових санкцій щодо російських посадовців і продовження фінансової та військової підтримки України.

Французько-німецький документ наголошує на “трансформаційній силі досвіду життя в демократичних системах з перших рук” та закликає до обережності в питанні щодо візових обмежень, “щоб запобігти посиленню російського наративу, не викликати ненавмисного згуртування та відчуження майбутніх поколінь РФ”.

Документ поширили напередодні зустрічі міністрів закордонних справ у Празі 30–31 серпня, під час якої заплановано обговорення заборони видавання туристичних віз для громадян росії. Чи буде насправді ухвалене відповідне рішення, є значні сумніви, адже серед країн Євросоюзу немає одностайності в цьому питанні. В Німеччині вже заявляли, що країна не готова цілковито заборонити в'їзд громадянам рф, пише видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!