ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фотограф Ян Доброносов заявив, що судитиметься з телеканалом "Дім"

Фотограф видання “Телеграф” Ян Доброносов судитиметься з телеканалом “Дім”, який використав без дозволу і згоди його відео, зняте на Львівському кладовищі, для проєкту “Міста”.

Про це журналіст повідомив на своїй Facebook-сторінці.

Він вважає, що телеканал хоче його обманути. Водночас Ян і не заперечує, що юристи телеканалу зв’язалися з ним і запропонували підписати договір, щоб заплатити йому гроші.

Скрін з відео на телеканалі “Дім”, який опублікував фотограф Ян Доброносов на Facebook-сторінці

“Тільки після того, як до них (телеканалу “Дім”. – Ред.) звернулися різні редакції за коментарем, мені написав юрист компанії. Вони запропонували 25 тисяч гривень. Це гарна пропозиція (одразу подумав, віддам на ЗСУ)”, – написав фотограф.

За його словами, представники телеканалу запропонували створити та підписати договір про отримання грошей, а гроші обіцяли перерахувати пізніше. 

“Коли я запропонував усе зробити одночасно при зустрічі, вони відмовились. Що каже про те, що платити не збирались. Враховуючи, що я не маю більше довіри, вимушений йти до суду. Зараз вони видали офіційну позицію, де пишуть, що я не надаю документи. Моя пропозиція – зробити все одночасно. Відмовились”, – зазначив фотограф.

На телеканалі “Дім” у публічному зверненні до Яна підтвердили, що дійсно пропонували підписати договір на 25 тис. грн для врегулювання ситуації з використанням 10 секунд відео, яке належить фотографу. Але, зазначають там, Ян не надав своїх паспортних даних та ідентифікаційного коду. 

“У листуванні з нашими юристами Ви погодились, що 25 тисяч гривень буде достатньою ціною за купівлю ДП “МПІУ” прав на контент. Юристи підприємства у листуванні повідомили Вам, що для укладання договору нам потрібні Ваші паспортні дані та ідентифікаційний код (це стандартна звичайна процедура). На жаль, ми досі не змогли отримати ці дані, тому що Ви відмовляєтесь їх надавати”, – зазначили на телеканалі.

Також канал пояснює, чому не може одразу дати йому гроші.

“ДП “МПІУ” – бюджетна організація, яка працює в правовому полі нашої держави. Ми не маємо права і можливості “привезти Вам гроші готівкою”. Ми можемо сплатити кошти за договором на той рахунок, який Ви надасте. Оплата через договір – це нормальна, звична правова практика. При цьому, не надаючи нам документів, Ви продовжуєте писати в особистих повідомленнях керівниці проєкту та юристам каналу, що ми Вас двічі обманули і досі нічого не сплатили”, – йдеться в повідомленні.

Комунікацію Яна з телеканалом автори звернення назвали “цькуванням”.

“Канал приніс Вам вибачення і запропонував прийнятне правове врегулювання. Ви, зі свого боку, замість надати дані для укладання договору, продовжуєте публікувати в соціальних мережах пости, які завдають підприємству репутаційних збитків, і фактично цькуєте канал та його співробітників. Ви постійно наголошуєте, що ми намагались Вас двічі обманути, незрозуміло, де і в чому”, – зазначили на телеканалі.

Водночас у публікації телеканал опублікував скріни листування з фотографом. У коментарі ІМІ Ян зауважив, що не давав на це згоди.

Нагадаємо, 21 жовтня фотограф видання Telegraf Ян Доброносов заявив, що телеканал “Дім” використав без дозволу і згоди його відео, зняте на Львівському кладовищі, для проєкту “Міста”.

Liked the article?
Help us be even more cool!