ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фото з дітьми на тлі української нафтобази, яка палає, перемогло в конкурсі дитячого фонду UNICEF

Фото – Патрик Ярач
Фото – Патрик Ярач

Дитячий фонд UNICEF опублікував на сайті результати фотоконкурсу 2023 року. Світлиною 2023 року стало фото "Під темними хмарами війни". Це сюжет поляка Патрика Ярача, зроблений у серпні на Рівненщині наступного дня після удару російським Shahed по нафтобазі.

На фото – п'ятирічна Аліна вчиться їздити на велосипеді, на дальньому плані здіймається чорний дим.

Патрик документував події з початку війни в Україні. В сюжеті з Дубенського району він зафіксував момент, як п'ятирічна Аліна в компанії двох дівчаток тренується їздити на велосипеді.

За дітьми на фото здіймається стовп чорного диму – напередодні увечері російський Shahed підпалив нафтосховище.

"Мить безтурботності під чорними хмарами приреченості. У цьому випадку просто нафтобаза, ні будинку, ні лікарні, ні школи. Не кожного дня і не скрізь починаючи з лютого 2022 року війна у великій Україні була настільки присутньою, що могла повністю погасити світло українських дітей. Цьогорічне зображення-переможець польського фотографа Патрика Ярача символізує світло дитячої стійкості та радості, що проривається крізь темряву глобальних воєн, конфліктів і катастроф", – пишуть на сайті UNICEF.

За даними фонду, з початку повномасштабного вторгнення в Україні приблизно 4 мільйони дітей стали переселенцями, понад 7 мільйонів потребують гуманітарної допомоги.

Рівненщина зазнала масованої атаки російськими безпілотниками в ніч на 10 серпня 2023 року, в Дубенському районі була вщент зруйнована нафтобаза. 

Liked the article?
Help us be even more cool!