ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Форум видавців заявляє про погрози від радикальних правих ГО

11.09.2017, 14:31
Фото - Форум видавців

Учасники 24 Форуму видавців у Львові повідомляють організаторам події про погрози на їхню адресу в соціальних мережах, які вже надходять понад місяць. Форум видавців закликає громадськість, ЗМІ, силові структури та органи влади забезпечити розголос потенційних погроз і надати учасникам і відвідувачам події гарантії безпеки. Про це йдеться в заяві на сайті Форуму.

“Ситуація погіршилася минулого тижня, коли на адресу начальника СБУ у Львівській області, міського голови Львова Андрія Садового та голови Львівської обласної адміністрації Олега Синютки і з копією на ГО “Форум видавців” надійшов лист від зареєстрованих в Україні неформальних громадських організацій із погрозами, які стосуються двох подій нашої програми”, - йдеться у заяві.

Зокрема, автори Форуму видавців оприлюднили листа, який підписали низка громадських організацій - “Традиція”, “Українська народна самооборона”, “Правий сектор”, “Сокіл”, “Дух нації”, “Молода Галичина”.

У листі ці організації висловили невдоволення дискусією в рамках Форуму “Чи готова школа говорити з дітьми на складні теми?” в комплексі з презентацією книги Лариси Денисенко “Майя та її мами”, присвяченій одностатевим стосункам. На їхню думку, це є пропагуванням нетрадиційної сім’ї. У випадку бездіяльності організації повідомляють, що будуть вимушені “самотужки вжити усіх можливих заходів, з метою недопущення проведення відверто провокаційної презентації у Львові”.

У свою чергу, видавець і авторка книги відмінили одну подію, з метою забезпечення безпеки дітей, “але чи може нам хтось гарантувати, що провокації і бійки не будуть зчинені на іншій локації і при іншій нагоді?”. Але організатор заходу готовий запросити представників підписаних під листом громадських організацій та всіх охочих до мирної публічної дискусії у форматі круглого столу.

“Ми закликаємо  громадськість, ЗМІ, силові структури та органи влади  всіх рівнів, Українську греко-католицьку церкву забезпечити розголос потенційних загроз та надати учасникам і відвідувачам Форуму видавців у Львові  гарантії безпеки, адже представники підписаних під згаданим листом громадських  організацій за допомогою шантажу та погроз намагаються тиснути на нас і запроваджувати цензуру, а як відомо з  історії від позбавлення свободи слова і самовираження до терору і злочинів проти людяності - пряма дорога”, - йдеться у заяві.

Також організатор заходу просить всіх співорганізаторів Форуму видавців: Львівську обласну раду, Львівську міську раду, Львівську обласну державну адміністрацію, Міністерство культури, а також Міністерство внутрішніх справ, Міністерство закордонних справ, Адміністрацію Президента, Верховну Раду втрутитися в цю ситуацію і надати свої письмові роз’яснення, які дії будуть вжиті для недопущення провокацій і насильства, а також про порядок своїх дій у випадку виникнення загрозливої ситуації.

Liked the article?
Help us be even more cool!