ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Forbes Ukraine повідомив про атаку ботів на його телеграм-канал

Фото – Forbes Ukraine

Онлайн-видання Forbes Ukraine заявило про атаку ботів на телеграм-канал видання. Редакція пов’язує атаку з публікацією дослідження про те, як влаштований бізнес на медійних атаках телеграм-каналів. Про це виданню dev.ua повідомив керівник digital-напрямку Forbes Ukraine Віктор Кіщак.

За дві доби кількість підписників у телеграм-каналі видання зросла на понад 20 тисяч. Це аномальні показники, які свідчать про неорганічний приріст аудиторії. Майже всі нові підписники – фейкові акаунти, розповів Кіщак.

Редакція наголошує, що ця активність ніяк не пов’язана з діями команди: “Мета та організатори цієї кампанії нам невідомі. Ми припускаємо, що це може бути спроба дискредитації Forbes Ukraine через імітацію штучного збільшення аудиторії. Наша команда видаляє цих ботів. Ми цінуємо довіру наших читачів і залишаємося відданими принципам чесної та якісної журналістики”.

Віктор Кіщак розповів, що аномальний приріст підписників телеграм-каналу редакція побачила 18 вересня.

“За ніч десь із 37 тисяч вони зросли до 45 тисяч. На 12:00 19 вересня підписників було вже 57 тисяч. Тобто приріст 20 тисяч. Причому він хвилеподібний, а не поступовий. Forbes Ukraine здебільшого зростав органічно. Іноді ми брали участь у колабораціях з телеграм-каналами інших медіа, декілька разів пробували платну рекламу в телеграм-каналах. Навіть з такими активностями місячний приріст підписників був у межах 1000–2000. Ця аномальна хвиля підписників виглядає максимально фейковою. Це акаунти без аватарок, нікнейми складаються з одного слова. Наприклад, Faustin, Jaxonn, Gallego і тому подібне”, – розповів він.

За словами Кіщака, причини атаки невідомі, такого типу атака на видання вчиняється вперше. “Раніше на Forbes вже були атаки у вигляді псевдорекрутингу редакції або спам-атаки на редакцію”, – сказав він.

Він припускає, що атака могла стати наслідком публікації на ресурсі. “16 вересня на Forbes.uа ми опублікували текст-дослідження про те, як влаштований бізнес на медійних атаках телеграм-каналів. У ньому згадується багато великих телеграм-каналів і вартість розміщення платних постів. Можливо, це причина спам-атаки на нас”, – зазначив Віктор Кіщак.

Liked the article?
Help us be even more cool!