ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фінляндія скасувала заборону щодо передання особистих даних Яндексу

Фото – Reuters / Радіо Азаттик
Фото – Reuters / Радіо Азаттик

У Фінляндії скасували тимчасову заборону на передання російській технологічній групі “Яндекс” та її нідерландському партнерові Ridetech особистих даних клієнтів застосунку для виклику таксі Yango.

Таке рішення фінський регулятор із захисту даних ухвалив 26 вересня, повідомляє Reuters.

Про заборону було оголошено в серпні у відповідь на російське законодавство, яке, на думку Фінляндії, мало надати Федеральній службі безпеки Росії право отримувати дані від фінських користувачів, оброблені під час роботи таксі.

Водночас, зазначив фінський регулятор, нові дані показали, що російське законодавство не поширюється на послуги таксі й що заборона, яка мала набути чинності 27 вересня, не буде реалізована.

Служба замовлення поїздок Yango, яка працює в 14 країнах, включно з Фінляндією та Норвегією, є одним з багатьох сервісів, які пропонує російський Яндекс.

“Yango поки що дозволено продовжувати роботу у Фінляндії”, – заявили у фінському агентстві, додавши, що моніторинг передання даних продовжиться в співпраці з норвезькими та нідерландськими регуляторами.

Yango заявила, що обробляє дані в суворій відповідності до Загального регламенту захисту даних і законодавства ЄС і що Росія в будь-якому разі не має юрисдикції над міжнародним бізнесом компанії.

Норвегія також планувала запровадити заборону, подібну до тієї, яку ввела Фінляндія, але не видала офіційного наказу й утримається від цього, заявив речник Норвезького агентства із захисту даних.

Як повідомляв ІМІ, 8 серпня 2023 року фінські та норвезькі регулятори заборонили російській технологічній групі “Яндекс” та її партнеру Ridetech International (базується в Нідерландах), передавати до Росії будь-які особисті дані клієнтів застосунку Яндексу для замовлення таксі Yango. Таке рішення пов'язане з тим, що на початку вересня Федеральна служба безпеки РФ зможе отримувати дані, що обробляються в роботі таксі, включно із закордонними сервісами Яндексу.

Liked the article?
Help us be even more cool!